Велинград - online - За трети път на национален фестивал на Гьоте институт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За трети път на национален фестивал на Гьоте институт
Публикувано 2015-03-03 23:28:19 от Темпо

Ученици от клуб “Изгряващи таланти” в СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, които изучават засилено немски език, за трета поредна година участват в националния театрален фестивал “Завесата се вдига за немския език” към Гьоте институт. Tази година мото на фестивала е “Гражданска смелост. Заедно в обществото”. Учениците от 10 клас участват с постановката “Снежанка и седемте джуджета” - съвременен вариант. За трети път те успяха да се класират, въпреки сериозната конкуренция между 20 училища от цяла България, от които журито избра 12.

Неведнъж учениците имаха възможността да изявят актьорските си умения пред многобройна публика. За първи път правиха театър на немски език с постановката “Червената шапчица”, също в съвременен вариант. С участието в националния фестивала “Бургаски изгреви”, организиран от Гьоте институт, спечелиха почетното второ място, най-добра женска роля на Венцислава Бормалийска и множество похвали от страна на журито. За втора година участваха във втория кръг на националния театрален фестивал с пиесата “Женско царство” в Габрово и пак спечелиха второ място. Ротари клуб награди изгряващите млади таланти за високи резултати. Участваха и във фестивала за документални и играмни филми “Арлекин”, където спечелиха награда за иновативен проект.
Предстоящият фестивал “Завесата се вдига за немския език” ще се проведе в Ловеч - град, познат със своите културни паметници. Да се надяваме и тази година да бъде ползотворна за тях и отново да успеят да впечатлят журито. Успехите идват и си отиват, не са временни и пeриодични, но учениците от СОУ “Св.св.Кирил и Методий” мислят за бъдещето и се стремят да вървят само напред и нагоре.
Василка Дамянова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай