Велинград - online - Италия помага с партньорство за МИГ-ове 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Италия помага с партньорство за МИГ-ове
Публикувано 2015-03-03 23:35:43 от Темпо

Председателят на Европейското кооперативно дружество г-н Локко и италианска делегация от област Пулия се срещнаха на 27 февруари с кмета на община Велинград Иван Лебанов. В делегацията участваха ръководители и експерти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Повод за визитата им бе партньорска среща с местните инициативни групи (МИГ) Белово - Септември - Велинград с председател Цветан Котев и Панагюрище - Стрелча - Лесичово с председател Лучко Македонски, с които работят по два трансгранични проекта по ПРСР.
Единият проект е в областта на земеделието и качеството на храните, а другият е за развитие на туризма по коридор № 8 от Адриатическо до Черно море.
Г-н Лебанов приветства гостите с добре дошли във Велинград, подчертавайки гостоприемството като характерна черта на българи и италианци и резултатите, постигнати до момента от местната МИГ. Гостите от Италия разказаха, че в област Пулия, която се намира на “токчето на ботуша”, работят 25 МИГ и те са получили повече от 300 милиона евро финансиране по ПРСР. Г-н Локко, който е работил 10 г. като министър на регионалното развитие и член на Европейския съвет по регионално развитие, каза, че можем да правим много неща заедно, защото имаме пред себе си един голям програмен период на европейско финансиране.
Велинградският кмет предложи да се обмисли побратимяване със сходен град от област Пулия и отправи покана за гостуване още това лято в рамките на Празниците на културата. От италианската делегация поеха ангажимент за разговори за побратимяване с град Чериньола. Гостите подчертаха, че тяхната цел не е екскурзия, а конкретни резултати, полезни за хората и територията. Работата в рамките на партньорската среща продължи в хотел “Двореца” във Велинград, а на следващия ден в Панагюрище.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води