Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.03.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.03.15
Публикувано 2015-03-03 23:37:10 от Темпо

ФОНД Общинският съвет прие правилници за организация на работата на новия общински солидарен фонд, който ще подпомага лечението на деца с онкологични заболявания и семейства и двойки с репродуктивни проблеми. Фондът се учредява с 30 000 лева и бе решено в правилниците да не се определя максимален размер на сумата за подпомагане. Избрана бе комисия от петима общински съветници, които ще участват в съвета към фонда: Джуна Тупева, Румен Люгов, Тома Пачалов, д-р Жеко Чешмеджиев и Дияна Кехайова.


ТРУД Утвърдена бе Общинска програма за осигуряване полагането на обществено полезен труд от лица, подлежащи на социално подпомагане през 2015 г. Нейната цел е да допринесе за чистотата на селищата в общината, включително за обекти, които не се поддържат от “Еко Титан”. Разчита се чрез програмата хората, които по закон трябва да положат обществено полезен труд, за да получат социални помощи, да придобият минимални трудови навици. В програмата, чийто кординатор е Муса Чолаков от ОА, е посочен максимален брой заети за различните обекти и институции. Най-голям е броят за кметствата, където се планира 1000 души да почистват, метат, стържат лед, окопават, поливат, ремонтират и т.н.

ТЪРГОВЕ В поредица от решения за обявяване на търгове за продажба и отдаване под наем съветниците избраха процедурата “търг с тайно наддаване”. С 20% бе намалена началната цена на два парцела за жилищно строителство, за които на първия търг не се явиха купувачи. С таен търг ще се отдава под наем петно от 20 кв.м. пред парка на Женска баня. Гласувано бе решение за продажба чрез таен търг на общински парцел за жилищно строителство с площ 491 кв.м. на ул. “Юндола” с начална цена 27 000 лева.

УДЪЛЖАВАНЕ Съветниците взеха решение да бъде удължен срокът на договор и анекс между общината и ЕТ “МАГИ - Иван Тренчев” за петно от 40 кв.м. пред парка на Женска баня. Срокът се удължава с 5 години, считано от август 2015 г.

ЧЕШМИ Вземането на решение за отписване на 16 минерални чешми на територията на Велинград бе отложено. По предложение на Али Мареков Общинска администрация трябва да даде подробна писмена информация за всяка от чешмите и да посочи причина за нейното спиране. Съветниците настояха общината да отдели средства, за да заработят емблематични чешми за минерална вода като тези в парковете на Вельова и Женска баня.

ЮНДОЛА Подкрепено бе желанието на собственици на парцели в Юндола за промяна в регулацията и намаляване на ширините на улиците от 10 и 8 на 6 метра. Единствено съветникът Георги Николов гласува против с мотив, че в дългосрочен план стесняването на улиците ще навреди на инфраструктурата на курорта.

ВОДОПРОВОДИ Приети бяха 3 решения за водопроводи за минерална вода. Съветниците дадоха съгласие по искането на ЕТ “Примавера - Маргарита Гарова” за схема за трасе на подземен водопровод за минерална вода да хотелски комплекс “Примавера” в кв. Чепино. Одобрено бе искане от “Холидей” АД за схема за ново трасе с дължина 2379 метра на нов водопровод, което ще минава по околовръсното шосе и ще захранва планирана нова сграда към хотелския комплекс. Утвърдена бе и схема за удължаване на съществуващ подземен водопровод за минерална вода по искане на “Болкан асет мениджмънт” за почивен дом на ул. “Цар Самуил”.

ПИСТИ След като Общият устройствен план на община Велинград влезе в сила, общината започва разработване на подробни планове за регулация на територията на Юндола и Света Петка. Плановете предвиждат промяна на предназначението на земи и гори в територии, които са държавна собственост към УАГС “Г. Аврамов”. В тези територии има изградени ски писти, които общината иска да узакони. Съветниците приеха 3 решения за изработване на планове за регулация в УПИ с отреждане “Спорт и атракции”.

НАРЕДБА Общинският съвет гласува промени в Наредбата за местни данъци и такси, внесени от Ал. Гагов. Измененията се отнасят до такси по Закона за устройство на територията.

ПУДООС Местният парламент даде съгласие общината да кандидатства за безвъзмездно финансиране за реонструкция на водопроводните и канализационни клонове по бул. “Съединение” пред ПУДООС. Обектът е приоритетен за общината във връзка със стартиращия ремонт на булеварда, финансиран по европейски проект.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води