Велинград - online - Избраха място за кръста 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Избраха място за кръста
Публикувано 2015-03-03 23:41:46 от Темпо

На сесията на 26 февруари 2015 г. Общинският съвет взе единодушно решение, с което утвърди място за поставяне на възпоменателен кръст във Велинград. По предложение на Сдружението за развитие “Западни Родопи” бе избрано общинско място до парка на хотел “Бор” в посока “Кисловодск”, което ще осигури добра видимост на кръста от различни точки във Велинград.

В рамките на дискусията бе обсъдено, че в близост до бъдещия кръст е гробът на Вела Пеева. Йордан Аршинков изрази позиция, че тези два символа не си пречат, а ще се допълват. Дияна Кехайова каза, че е имало предложения за поставяне на кръста до параклиса “Свети Илия” на Елин връх, защото ще се вижда отвсякъде. Проблемът е, че земята там е държавен горски фонд и ще трябва да се мине през дълга процедура за преотреждане. Екатерина Каферинова припомни, че идеята за изграждане на кръст стои от 20 години и една от причините да не бъде осъществена е, че винаги се спори защо да бъде тук или там. Ако сега пак започнем да търсим друго място, отново ще загубим поне 1 година в процедури, а сдружението ще трябва и да плати преотреждането. Мястото до “Бор” има и предимството, че ще може да се включи към уличното осветление, а и е знаково - до патрона на Велинград Вела Пеева. Тя призова съветниците да не отлагат взимането на решение и така то бе гласувано с 25 гласа “за” плюс аплодисменти в залата.
Взетото решението е важен етап от многото работа, която предстои пред членовете на Сдружението за развитие “Западни Родопи”. и всички, които са готови да покрепят идеята.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води