Велинград - online - Буква по буква 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Буква по буква
Публикувано 2015-03-10 17:28:54 от Темпо

На 4 и 5 март в училищата се проведе Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
Победител в училищния кръг в ОУ “Христо Ботев” във Велинград е Георги Гончев. Той спелува правилно думата “mirror” и победи Мадлен Терзиева, която се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април в град София. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

В СОУ “Методий Драгинов” състезанието по спелуване спечели Дарина Чаушева от 6 “а” клас, а на второ място се класира петокласничката Джемиле Вурова. Двете момичета също продължават в регионалния кръг.
За успех на регионалното състезание и достигане до националния кръг ще се борят и възпитаниците на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” Велинград - победителката в училищния кръг Светла Мандилова и вторият Владимир Атанасова, представители на 5 “б” клас.
Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 273 училища в страната през седмицата от 4 до 7 март 2015 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишната Катерина Петрова от НСОУ “София”.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България