Велинград - online - ОБРАТНА ВРЪЗКА: Улица “Сютка” - забравена и изоставена!Само на около 200-300 мет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОБРАТНА ВРЪЗКА: Улица “Сютка” - забравена и изоставена!Само на около 200-300 мет
Публикувано 2015-03-10 17:50:08 от Темпо

Само на около 200-300 метра от няколко СПА хотела в кв. Чепино се намира ул. “Сютка”. Тя никак не прилича на улица от СПА столицата Велинград, по-скоро има вид на краен селски сокак от някоя забутана планинска махала.

Надеждите на хората, които живеят на тази улица, за асфалтирането й, продължават вече повече от 25 г. Безрезултатно! Дори и докараните през миналата година павета с гръмки обещания за бързо предстоящо павиране, стоят все още натрупани и неизползвани! Надеждата умирала последна, но хората вече са отчаяни и ядосани от пълната незаинтересованост на местната власт. Питат се защо ли плащат местни данъци и такси, когато улицата им е в ужасно състояние, няма дори контейнери или кофи за боклук, а преминаването с кола по нея е почти невъзможно - особено след дъжд или сняг! Колко сигнала, колко писма, колко подписки са изпращани през годините до деловодството на общината с молби да се асфалтира улицата и нищо! Глас в пустиня! Всяка година в общината се прави списък на улиците за асфалтиране или ремонт, но странно защо ул. “Сютка” все я няма сред избраните! Все липсва, никой не се сеща за нея!
Положението е станало нетърпимо в последно време, защото близо месец е имало и теч от авария във водопреносната мрежа, след което улицата се е превърнала в дере с постоянно течаща вода. Резултатите са плачевни - много кал, дълбоки коловози и опасности от срутвания. Над 40 души от ул. “Сютка” се питат какво трябва да се случи, та кмет, зам.-кметове, общински служби или общински съветници да се вслушат в техните молби, за да се справят с този проблем. Омръзнало им е да ги възприемат само като гласоподаватели за поредните избори! Постоянните обяснения и оправдания, че все не достигат средства за асфалтиране, вече не се приемат. Когато има добро желание и воля, се намират и начините. Живеещите на ул. “Сютка” очакват най-после реални действия, а не празни приказки. Крайно време е за това!
Темпо

Общината обещава пари и проект
След поредния сигнал от улица “Сютка” потърсихме информация от Общинска администрация дали и кога улицата ще бъде асфалтирана. Зам.-кметът Даниела Салкина посочи, че в Програмата за капиталови разходи за 2015 година е залегнала сумата от 30 000 лева за асфалтиране на улица “Сютка”. Костадин Гелов обясни, че преди да се стигне до павиране или асфалтиране на улицата, трябва да бъде направена подпорна стена с височина над 10 метра. Изготвен е проект за стената и се очаква до един месец той да получи финансиране. Според него в рамките на 2015 г. проблемът на улица “Сютка” ще бъде решен.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води