Велинград - online - Велинградчанки печелят медали на зимна Универсиада в Боровец 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинградчанки печелят медали на зимна Универсиада в Боровец
Публикувано 2015-03-17 09:03:21 от Темпо

Три велинградчанки, бивши възпитанички на треньора по ски бягане Тодор Гълев и СК “Атлас”, взеха участие в зимната Универсиада за студенти и спортни клубове към висшите учебни заведения в България. Състезанията се проведоха в Боровец от 11 до 14 март, а организатор на игрите е Асоциацията за университетски спорт (АСУ) “Академик” в партньорство с Националното представителство на студентските съвети (НПСС).

За призовите места в Универсиадата се състезаваха над 400 студенти от 21 висши училища. Състезателите стартираха в шест дисциплини: ски алпийски, ски бягане, ски рали, сноуборд, шейни и щафета. Сред тях бяха и бившите ски бегачки от СК “Атлас” Елка Гълева, Васка Благоева и Белослава Неделчева, които сега защитават цветовете на Националната спортна академия (НСА). Тяхното успешно представяне допринесе и за спечелването на първо място в крайното комплексно класиране за отбора на НСА.
В първия ден на състезанията Васка Благоева спечели сребърен медал в спринтовата дисциплина на 2 км ски бягане свободен стил с време 6:56 мин., само на 3 секунди от победителката. В същата дисциплина Белослава Неделчева стана четвърта, а Елка Гълева зае шесто място.
Отново в свободен стил, но в старта на смесената щафета, съставена от двама мъже, които карат по 4 км и две жени, преминаващи по 2 км, велинградчанките Васка Благоева и Белослава Неделчева спечелиха златните медали за НСА.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води