Велинград - online - 40 спортисти останаха в снежен капан повече от 5 дни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

40 спортисти останаха в снежен капан повече от 5 дни
Публикувано 2015-03-17 09:05:58 от Темпо

Близо 40 автомобилни състезатели останаха заклещени в капана на зимата между 6 - 11 март 2015 г. Те се събраха на зимен тренировъчен лагер на високопланинската база Белмекен, където по предварителната програма трябваше да карат и тестват своите умения в зимни условия. Подобна автомобилна среща се случва за първи път от 1989-та година насам, съобщиха от Българска федерация по автомобилни спортове.
Техните предварителни намерения за каране в зимни условия обаче се провалиха след натрупването на огромно количество сняг, което остави автомобилистите близо 6 дни в базата без възможност за прибиране. Освен автомобилни състезатели, по това време в базата са били плувкини от Германия, биатлонисти и борци.
Сред блокираните на Белмекен автомобилисти бе и велинградският пилот Турал Метков. Той сподели за “Темпо”, че въпреки несгодите на зимата и капана, който им е устроила, в нито един момент не са се почувствали бедстващи, защото през цялото време са имали ток, осигурен от генератор, храна и топлина. Турал Метков изказа и специални благодарности на шофьора на роторната машина Мехмед Хаджи - Мечо, който е успял да пробие снежната пелена и да направи възможно завръщането на спортистите. В момента автомобилистите обмислят как да се отблагодарят на 72-годишния шофьор на роторния снегорин, който се оказа техен спасител.
Темпо

Стефан Драганов, който е един от треньорите на пилотите, е публикувал в своя фейсбук профил тази снимка с Мехмед Хаджи - Мечо и е написал: “Това е ЧОВЕКЪТ, който ни спаси от снежния капан! 72-годишният Мечо, както всички го наричат, а не разбраха истинското му име, е шофьорът на ротора, който за нас е Национален герой и е от хората, които са истинските, всеотдайните, неуморните или накратко - хората, които са кът! Този ЧОВЕК проправи път в снежната пустиня на над 150 човека да се приберат по домовете и при семействата си!”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай