Велинград - online - 5% отстъпка за подалите данъчна декларация с ПИК 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

5% отстъпка за подалите данъчна декларация с ПИК
Публикувано 2015-03-17 09:14:26 от Темпо

Офисът на НАП Пазарджик съобщи, че до момента е издал 1347 броя персонални идентификационни кодове (ПИК) на жители и дружества от областта. От началото на март персоналните кодове вече се връчват на клиентите в запечатани пликове, което подобрява сигурността.

Всеки, който подаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2015 г. по електронен път с ПИК, ще ползва отстъпка от 5% от данъка за довнасяне. Условието е към този момент клиентът да няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения и да внесе в срок до 30 април дължимия по декларацията данък. От приходната агенция съветват всеки клиент, който подава декларацията с ПИК, за да ползва отстъпката, преди това да провери онлайн за неплатени стари задължения.
До момента 2 110 граждани от област Пазарджик са декларирали доходите си за 2014 г. пред НАП Пазарджик, в това число с ПИК 258 бр., а 488 бр. са подписани с електронен подпис. Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на място в пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне.
Освен декларацията за облагане на доходите, осигурителните декларации 1 и 6, с ПИК вече може да се подава и справката за изплатени доходи на физически лица (по чл. 73 от ЗДДФЛ). В близките седмици чрез персонален код ще може да се подаде и декларацията за авансови данъци (по чл. 55 от ЗДДФЛ), която се изисква от самоосигуряващите се и наемодателите всяко тримесечие.
Клиентите на НАП могат да променят персоналния си идентификационен код (ПИК). След първата регистрация, гражданите могат да променят персоналния си код колкото пъти желаят. Новият ПИК обаче трябва да е с дължина между 8 и 12 символа, като последните 4 задължително трябва са цифри, уточняват от НАП. Друга промяна, въведена през март е, че ползването на е-услуги с ПИК става след задължително еднократно въвеждане на валиден имейл адрес и потвърждаване чрез него на достъпа до е-услуги. ПИК се издава в офиса по постоянен адрес на физическите лица безплатно и безсрочно.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води