Велинград - online - Дисциплинарна комисия гледа жалби за тормоз на работното място 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Дисциплинарна комисия гледа жалби за тормоз на работното място
Публикувано 2015-03-17 09:16:43 от Темпо

На 11 март 2015 г. пред Дисциплинарната комисия към Общинска администрация - Велинград се състоя изслушване по жалби, подадени от Мария Маркова и Илияна Гешева - служители в Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ), срещу Недялка Стефанова - началник на отдел “Образование, култура и вероизповедания” в ОА и ръководител на проекта за ЦНСТ.

Пред сградата на общината се събраха над 20 граждани и с мълчаливо присъствие изразиха своята морална подкрепа към Мария Маркова и Илияна Гешева, чийто сигнал за нередности в ЦНСТ доведе до телевизионно разследване. От името на Инициативния комитет “Да поработим за Велинград” София Ключкова раздаде декларация, в която се настоява Н. Стефанова да бъде освободена от проекта, а кметът и министърът на социалната политика да засилят контрола по проектите - включително с участие на гражданското общество.
С кметска заповед за председател на Дисциплинарната комисия бе определена Атанаска Хрисчева, зам.-кмет, а жалбоподателките се явиха на изслушването с адвокат Семерджиева. На изслушването бяха допуснати медии и един представител на протестиращите граждани. Присъстваха и двама служители на Окръжна прокуратура - Пазарджик, която е образувала преписка и е започнала свое разследване по сигнали за ЦНСТ - Велинград.
Дисциплинарната комисия трябваше да разгледа подадените от М. Маркова и Ил. Гешева сигнали за тормоз на работното място спрямо тях от страна на Н. Стефанова и по чл. 17 от Закона за защита от дискриминация. Заседанието протече във форма, близка до съдебен спор. Изслушани бяха Мария Маркова, психолог на граждански договор в ЦНСТ, Недялка Стефанова - ръководител на проекта, Марияна Кърпачева - координатор на проекта и свидетел от страна на жалбоподателката. Основна тема бе начинът на представяне на отчетите за изработените от служителите часове по проекта, където са натрупани много пропуски на различни нива. Дисциплинарната комисия ще продължи работата си през настоящата седмица с изслушване на Илияна Гешева, която протестира, че бе принудена над 2 часа да чака в коридора на общината. По сигналите предстои още много работа, защото по искане на страните ще трябва да бъдат чути още Емилия Калоферова - консултант по проекта и Цвета Семерджиева - ръководител на проекта на регионално ниво, както и други служители в ЦНСТ.
На заседанието на Дисциплинарната комисия не бяха поставени никакви въпроси, свързани със сигналите за финансови злоупотреби в ЦНСТ, които станаха повод за разследването на БТВ. По тях тече проверка от одитори на общинско ниво и разследване на Окръжна прокуратура - Пазарджик, но все още няма обявени резултати. В края на миналата седмица министърът на социалната политика Ивайло Калфин съобщи, че тяхната проверка не е показала злоупотреби с европейски средства, открити са неправомерни разходи за транспорт по проекта, които ще бъдат за сметка на община Велинград. Темата обаче остава открита и ще продължим да я следим, защото велинградчани очакват още много отговори от общината.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай