Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.03.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.03.15
Публикувано 2015-03-17 09:56:05 от Темпо

МИС 18-годишната Йоана Георгиева от Своге спечели короната на “Мис Вселена България 2015”. Във финалния кръг на конкурса, организиран от “ВИП Моделс”, участваха 16 претендентки за титлата. Велинградският хотел “Олимп” бе домакин на светското събитие вечерта на 14 март.


БЕЗРАБОТИЦА Безработицата в община Велинград през 2014 г. е 35.21%, а в община Ракитово - 30.62%. Данните са на Министерството на финансите, което на 13 февруари обнародва в Държавен вестник списък на общините с безработица над 25% по-висока от средната за страната.

САНИРАНЕ На 11 март Община Велинград внесе първото искане за участие в Националната програма за енергийна ефективност, която предвижда държавно финансиране за саниране на жилищни сгради с над 36 апартамента. Първото сдружение от Велинград, което кандидатства по програмата, е на живеещите на ул. “Никола Вапцаров” 38. То е получило одобрени от Областната управа и документите му вече са в Българската банка за развитие. От общината съобщиха, че още две сдружения на собственици от Велинград са подготвили документите си и вървят по етапите от процедурата за кандидатстване.

ВОДА В Световния ден на водата 22 март “ВКТВ” Велинград ще организира Празник на водата. На централния площад в курорта в неделя ще се съберат представители на ВиК дружества от страната, които ще мерят сили в “Талантите на ВиК”. В празника ще се включат духовият оркестър и мажоретките, танцьори от “Импулс” и други местни таланти.

ВМРО С декларация, изпратена до ръководството на ВМРО, местната организация във Велинград обяви, че се разграничава от упълномощения координатор Александър Гагов и сваля доверието си от него. За главна причина е посочена липсата на реално обединение и учредяване на единна общинска организация.

ФИНАЛИСТИ Шестима ученици от СОУ “Св.св. Кирил и Методий” успяха да намерят място сред финалистите на Второто национално състезание по английски език “Pearson Longman”. Това са Катерина Димова, Иван Топорчев, Александра Масларова и Костадин Кърпачев, както и осмокласниците Костадин Толис и Васил Янакиев, които се класираха за участие и в националната олимпиада по английски език.

ИЗЛОЖБА Исторически музей - Велинград е сред участниците в изложбата “Красота от близо и далеч”, която се открива на 17 март в Националния етнографски музей към БАН в София. Изложбата е посветена на великденските яйца и традиции. За пореден път нашият музей си партнира със Сдружението на чехи, словаци и приятели - Плавдив, което също се представя на изложбата в столицата.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай