Велинград - online - Общинско състезание по безопасност на движението 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общинско състезание по безопасност на движението
Публикувано 2015-03-24 09:41:22 от Темпо

За първа година на 19 март 2015 г. Общинският детски комплекс съвместно с Пътна полиция при РПУ- Велинград и Общинска администрация проведе общинско състезание по безопасност на движението за ученици. С ясното съзнание и преценка за значимостта на тази проблематика се отзоваха 4 отбора от СОУ “Методий Драгинов”- с. Драгиново, ОУ “Георги Бенковски”, СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” и ОУ “Христо Ботев” - Велинград.

Целта на състезанието е изграждане на умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя. Инспектор Боков използва случая да демонстрира и запознае децата с някои атрибути - дрегер и стоп-палка на Пътна полиция. А залогът - отборът победител представя Община Велинград и училището си на областно ниво. Отборите бяха съставени от четирима състезатели - по един от 5, 6, 7 и 8-ми клас и преминаха през три кръга, които включваха тест-листовка, викторина, сглобяване на пътни знаци и тест за долекарска помощ. Като всяко състезание арбитража се изпълняваше от жури с председател инспектор пътен контрол Борис Боков, Мариана Зинкова - директор на ОДК и Невена Шуманова от Общинска администрация.
Ето и резултатите от тази спортсменска и познавателна надпревара. Златни медали и право за участие на областен кръг извоюва отборът на СОУ “Св.Св.Кирил и Методий” Велинград. На милиметър от победата - второто място, след оспорван двубой и между капитаните на отборите е за СОУ “Методий Драгинов” Драгиново. Бронзовите медали са за ОУ “Христо Ботев”. Четвърто място и плакет за участие е за отбора на ОУ “Георги Бенковски”.
Благодаря на всички участници, ръководители, жури и екип за добрата организация. Съвместно си пожелаваме това събитие да се превърне в ежегодна, значима традиция!
Мариана Зинкова, директор на ОДК

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола