Велинград - online - Класацията “Спортист на годината” се възстановява 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Класацията “Спортист на годината” се възстановява
Публикувано 2015-03-24 09:46:42 от Темпо

На 19 март ресорният заместник-кмет по спорта Исмет Бабучи покани на среща представители на спортните клубове, които развиват дейност в община Велинград.
Първата тема на срещата бе възстановяването на класацията “Спортист на годината”. Мненията за провеждания през последните три години Бал на спортиста са противоречиви и затова общината иска отново да има класиране на десетте спортисти с най-високи постижения през годината.
Ден по-рано идеята бе обсъдена с местните медии. От тяхна страна дойде предложението за по-голяма представителност на класацията, като в нея бъдат анкетирани поне 50 човека от спортните среди - не само журналисти, а и треньори, учители по физическо възпитание, спортни деятели, представители на Общинска администрация и Постоянната комисия за туризъм, младежта и спорта към Общинския съвет. Предложението бе прието от спортните клубове, а до края на 2015 г. има достатъчно време, за да се стиковат всички проблеми по излъчването на Топ 10 на велинградските спортисти.
Втората тема на срещата беше разпределението на средствата за спорт, които за 2015 г. са двойно повече в сравнение с миналогодишните - 80 000 лева. Г-н Бабучи зададе финансовата рамка:
* 10 000 лева на разположение на кмета за организация и награди на общински състезания
* 20 000 лева за Футболен клуб “Чепинец” за разходите за охрана, делегати, съдии и медицински екипи
* 20 000 лева за подпомагане на зимните спортове, включително за осигуряване на машина за утъпкване на ски-пистите на Юндола
* 30 000 лева за 9 спортни клуба: плувните клубове “Чепинец” и “Белмекен”, ски клубовете “Атлас” и “Чепинец”, “Бойни изкуства”, КСТ “Импулс”, “Мотоспорт”, “Велинград волей” и футболният клуб на ПГГС “Хр. Ботев”. Баскетболният клуб предварително е обявил в общината, че иска само зала, в която да провежда тренировките си и няма претенции за парични средства.
Предварително от спортните клубове са поискани проекто-бюджети, но те надхвърлят 280 000 лева - сума неколкократно по-голяма от заложените в бюджета 30 000 лева. Тяхното разпределение се оказа задача с повишена трудност, включително и заради отсъствието на част от поканените клубове - двата ски клуба, “Импулс” и “Мотоспорт”. Представителите на дошлите на срещата плувни клубове, “Бойни изкуства”, “Велинград волей” и ПГГС “Хр. Ботев” окачествиха отсъствието като неуважение. Чуха се предложения средствата да бъдат разпределени само между присъстващите, но в крайна сметка бе решено на първо време общината да отпусне по 1000 лева за всеки от деветте клуба, а решение за остатъка от сумата да бъде взето на нова среща - с надеждата тогава да дойдат представители на всички клубове.
По предложение на Христо Доксинов бе единодушно решено 500 лева от общата сума 30 000 лева да бъдат заделени за картотеки и такси на плувците-ветерани от Велинград, които са гордостта на местната плувна школа. През септември 2015 г. ПК “Чепинец” и ПК “Белмекен” отново ще са домакини на държавния шампионат по плуване за ветерани, който е едно от най-значимите състезания в спортния календар на Велинград.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води