Велинград - online - Уроци по толерантност 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Уроци по толерантност
Публикувано 2015-03-24 09:51:17 от Темпо

“Учене в толерантност” бе темата на конференцията, която се проведе в хотел “Свети Спас” във Велинград на 18 март с участието на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства към Министерство на образованието и науката (МОН) и Датски институт по правата на човека. Форумът бе открит с поздравителен адрес от Ваня Кастрева, заместник-министър на образованието, в който бе подчертано огромното значение на толерантността в днешното българско общество.
“Толерантност не означава търпимост, а приемане на другия”, каза в речта си Георги Кръстев, секретар на Съвета по сигурност и член на политическия кабинет на министър-председателя.
Приветствие на откриването произнесе и Н.П. Кристиан Кьонигсфелдт, посланик на Кралство Дания в нашата страна. Той зададе реторичния въпрос какво по-важно има от чл. 1 на Хартата на човешкитете права, който гласи, че всички хора са равни. “Това важи с пълна сила и за децата от ромски произход”, каза датският посланик, отчитайки, че предизвикателствата в тази посока са огромни. За да има устойчиви резултати, трубва дългосрочен подход, подчерта дипломатът. Към думите му се присъедини и Таня Радучай, директор на УНЦЕФ за България.
В рамките на два дни участниците в заключителната конференция по проекта се запознаха с изследване на нивото на толерантност в държавните училища. Представен бе и наръчник “Учене в толерантност”, предназначен за широк кръг педагози. Учители, взели участие в обменното посещение в Дания, споделиха как са приложили в своите училища на практика видяното и наученото.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай