Велинград - online - Бизнес и образование - точка на пресичане в ПГД “Ив. Вазов” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Бизнес и образование - точка на пресичане в ПГД “Ив. Вазов”
Публикувано 2015-03-24 09:53:33 от Темпо

През януари 2015 г. ученици от Професионалната гимназия по дървообработване ”Иван Вазов” взеха участие в проекта “Бизнес и образование - точка на пресичане”, финансиран от фондация “Америка за България”.

Алиш Радков и Мартин Услев - IX клас, Борис Димитров и Стефанка Русева - Х клас, Огнян Топалов и Цанко Рабчин - XI клас написаха есета на тема ”Защо и как виждам реализацията си в сектор мебелно производство и дървообработване?” Учениците изразиха мнението си за избора на училище, професия и реализацията си в живота и спечелиха стипендии по проекта.
“Докато страната ни буквално се е превърнала в “инкубатор за езикови гимназии”, професионалното образование страда и има нужда от подкрепа.” Това са думи на изпълнителния директор на браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) Елица Ненчева, които споделят и други фирми от бранша. БКДМП е сдружение, което създава възможности за повишаване на квалификацията и поема инициативи за стимулиране интереса на учениците от професионалните гимназии по дървообработване. Чрез изучаваните в ПТД ”Иван Вазов” специалности “Мебелно производство” и “Дърворезба” се създават предпоставки за осигуряване на заетост в нашата област и издигане престижа на бранша пред обществото.
Радваме, че за 65 години от съществуването на училището сме доказали, че има защо ПГД “Иван Вазов” да е образец за качествено обучение, което ни нарежда достойно до Лесотехническия университет, сред водещи в сектора на международното идложение “Светът на мебелите”, в което традиция и новаторство се преплитат и създават предпоставка за запазване на старите български занаяти и възрожденския дух.
ПГД ”Иван Вазов”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай