Велинград - online - Предлагат Велинград да отговаря за пътя към Белмекен 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Предлагат Велинград да отговаря за пътя към Белмекен
Публикувано 2015-03-24 10:16:34 от Темпо

На заседание на Областния щаб за защита при бедствия на 20 март бяха обсъдени превантивни мерки за недопускане на бедствени ситуации при пролетното топене на снеговете на територията на област Пазарджик. Водните басейни и няколко опасни диги са пос постоянно наблюдение.

Областният управител Трендафил Величков отправи благодарност към всички участници в спасителните операции по време на последния голям снеговалеж, който остави без достъп и без ток десетки родопски села, блокира туристи в хижа “Христо Смирнески” и спортисти в базата “Белмекен”. В Министерски съвет са дадени имената на 54 души от областта, които са участвали в дейностите за преодоляване на последиците от бедствието.
Предложението на областния управител е да се създаде национална програма за превенция от бедствия и аварии. Идеята е получила подкрепа на на заседание на общините от Южен Централен район. Програмата ще дава възможност на общините и различни структурни звена да кандидатстват с проекти за почистване на речни корита, изграждане на диги, укрепване на свлачища. Ще има възможност и за превенция на горски и полски пожари. В момента междуведоствената комисия отпуска средства за вече причинени щети, а липсва финансиране за дейности, които могат да се предприемат предварително и да се избегнат ситуации на бедствие.
Областният управител на Пазарджик съобщи, че ще поиска спортната база “Белмекен” да мине към община Велинград, защото не е нормално община Якоруда са събира данъците, а снегопочистването да е ангажимент на община Велинград. Проблемът излезе на дневен ред по време на снежното бедствие, когато се видя, че по документи пътят от Белмекен през Куртово до Старина е “ничий” - в района са границите на трите общини Якоруда, Велинград и Белово, но пътят не попада в нито една от тях. За да има ясна отговорност и ангажимент за поддръжката на пътя, трябва държавата да реши въпроса чия е собствеността.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай