Велинград - online - Нови скандални дела тегнат над община Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нови скандални дела тегнат над община Ракитово
Публикувано 2015-03-24 10:27:34 от Темпо

На 17 март кметът на община Ракитово Любомир Петков даде пресконференция, на която обяви фактите около скандалните две нови дела, заведени срещу Общината. За делата ръководството на общината разбира на 6 март, когато се получава съобщение, ведно с два броя определения на Международен Арбритажен Съд при Сдружение “Алианс за правно взаимодействие” гр. София.
С призовката уведомяват Общината, че на 12.03.2015 г. са насрочени открити заседания по ВАД № 115/2014 г. и ВАД № 115/2014 г. по описа на Арбитражния съд. Това е първата кореспонденция, която се получава в Общината по повод тези две дела. Оказва се, че въпросните дела са във връзка с два договора за ремонт на Градската баня в Ракитово, подписани от бившата кметица Емилия Еленкова на 02.09.2011 г., с фирма “Киссик Консулт “ ЕООД. Исковите молби били изпратени до Общината през месец ноември, твърдят от Арбитражния съд. В същото време, обратна разписка при тях няма.
На 11.03.2015 г. от Арбитражен съд пристигат желаните от Общината искови молби и приложенията към тях, от които става ясно, че поводът за образуването на двете дела са претенции от стана на ищеца “Киссик Консулт” ЕООД, в размер на близо 800 000 лева, по два договора за СМР: “Реконструкция и основен ремонт на водопроводната, канализационната, електрическата и отоплителната инсталация на сградата на Градската баня в град Ракитово” и “Реконструкция и основен ремонт на сградата на Градската баня в град Ракитово”.
На пресконференцията присъства и концесионерът инж. Георги Балджиев, който обяви, че от 15 години какъвто и да е ремонт на Градската баня в Ракитово не е правен.
Ръководството на общината обяви, че и двата договора са симулативни. За такива СМР задължително се провежда процедура съгласно Закона за обществените поръчки, а такива не са провеждани. Такива договори изобщо липсват както в архивите на общината, така и в регистъра за договорите. Липсват каквито и да било счетоводни документи и фирмата не е представяла и фактури.
“Това е поредната патова ситуация, пред която сме поставени от началото на мандата. Когато встъпих в длъжност, в касата на Общината имаше 11 лева, 4 млн. лева задължения и запорирани сметки за 650 000 лева”, коментира кметът Любомир Петков. “През целия мандат, вече четвърта година, се сблъскваме с такова буквално и нагло източване на Общината”, добави и зам.-кметът по финанси Красимир Вандев. “Като теглим чертата, се оказва, че над 2 200 000 лева са разходите по такива “договори”. Само преди няколко месеца пряко сили платихме 370 000 лева, за да спасим общинската гора, обявена за продан, тези нови 400 000 лева са вече свръх сили”, заключи градоначалникът.
На събранието в залата на читалище “Будилник” на 17 март присъстваха над 300 души от Ракитово, Дорково и Костандово, бяха коментирани и ситуации, сходна с настоящата, зад която стои бившата кметица и адвокатът й.
На пресконференцията стана ясно, че общината е уведомила компетентните органи - за пореден път, защото това е пореден такъв случай, за извършени деяния с висока степен на обществена опасност. 16 000 жители на община Ракитово са в очакване: “Има ли справедливост??!”. Поканената бивша кметица Емилия Еленкова не се появи.
Елена Зарева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води