Велинград - online - ДПС спечели Сърница 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ДПС спечели Сърница
Публикувано 2015-03-24 10:34:18 от Темпо

На балотажа на 22 март жителите на новата община Сърница избраха за свой първи кмет Неби Бозов. Кандидатът на ДПС спечели 1867 гласа - с 568 повече от кандидата на ГЕРБ Мустафа Аликанов, за когото гласуваха 1299 човека.
За разлика от изпълнената с политически престрелки седмица преди балотажа, изборният ден протече спокойно. В Общинската избирателна комисия не постъпи нито една жалба. Полицейски служители от Пазарджик и Панагюрище бяха командировани да бдят за купуване на гласове и други нарушения на реда, но сигнали нямаше.
Избирателната активност бе малко по-висока от първия тур и стигна почти 77% от имащите право на глас 4255 избиратели.
Веднага след оспорвания първи тур се видя, че Неби Бозов има преднина от 450 гласа, но математическият сбор от подкрепата за Мустафа Аликанов с 946 гласа и останалият трети кандидат на Реформаторския блок Кемал Тинев със 709 гласа може да обърне резултата. Още на 16 март ръководството на РБ обяви пълната си подкрепа за кандидата на ГЕРБ, а на 20 март тя бе потвърдена със съвместно посещение в Сърница на Цветан Цветанов и Радан Кънев. От ГЕРБ организираха за своите членове и симпатизанти и посещение в Народното събрание.
Ръководството на ДПС също осигури масирана подкрепа за своя кандидат - в същия ден 20 март в Сърница пристигна Лютви Местан заедно с Рамадан Аталай, Марияна Георгиева и други активисти на движението. От ДПС обвиниха ГЕРБ в брутален натиск, посочвайки писмо от ДГС “Селище” до жители на Селище с предупреждение за предстоящо изключване на ел. захранването от трафопоста на стопанството. В хода на кампанията многократно бе напомнено, че благодарение на политическата воля на ДПС е образувана новата община Сърница.
Резултатите от балотажа потвърдиха правилото, че изборните резултати не са само математика. Неби Бозов успя да увеличи подкрепата от първия тур с нови 450 гласа, а Мустафа Аликанов не успя да прибави всички гласове, дадени седмица по-рано за Реформаторския блок. За Неби Бозов кметските избори бяха особено важни, тъй като той не бе в листата за общински съветници, докато Мустафа Аликанов бе водач на листата на ГЕРБ и си осигури място в Общинския съвет.
Новият кмет на Сърница Неби Бозов е икономист с опит в общинските дела, тъй като два мандата бе председател на комисията по икономика в Общински съвет - Велинград. Той ще трябва да работи с новоизбрания Общински съвет - Сърница, в който ДПС спечели 5 мандата, ГЕРБ - 4 и РБ - 2. Разположението на силите сочи, че ГЕРБ и РБ могат да сформират мнозинство и да излъчат председател на местния парламент, но предстои да видим дали теорията ще се потвърди на практика.
Ето и имената на 11-те съветници, сред които 3 жени, в първия Общински съвет на Сърница: ДПС: Емин Карамолла, Салих Османджиков, Айсел Фере, Емин Кьосей, Фатме Молаахмед ГЕРБ: Мустафа Аликанов, Муса Али, Любомир Малинов, Мустафа Мустафа РБ: Фатме Ардалиева, Исмет Исмаил Не спечелиха места в местния парламент Нова алтернатива с резултат от 44 гласа и БСП с едва 27 гласа.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България