Велинград - online - Свлачища дремят в дефилето 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Свлачища дремят в дефилето
Публикувано 2015-03-24 10:36:30 от Темпо

Голямо свлачище в близост до гара Цепина затвори за движение пътя Велинград - Варвара на 21 март. Тоновете скална маса са се срутили през нощта, буквално на метри пред автомобил. Пътуващите в него са заснели падането на скалите и веднага са подали сигнал на спешния телефон 112 в 03.45 часа, след което пътят бе своевременно затворен и бяха обявени обходни маршрути.

Разчистването на свлачището продължи през целия ден с техника на Агенция “Пътна инфраструктура” и с участието на алпинисти, които обрушиха скалите. На място дойдоха министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и шефът на АПИ Лазар Лазаров. Двамата присъстваха на разчистване на свлачище в дефилето и преди десетина дни, така че бяха единни в позицията, че трябва да се вземат мерки за превенция и трайно укрепване на скалите. Министър Павлова обяви, че превенция липсва от 20 години и трябва да се създаде Фонд за превенция на свлачищните процеси. Лазар Лазаров изчисли, че разчистването на новото свлачище ще струва между 10 и 15 000 лева, но остава въпросът за трайно укрепване на отвестните скали по дефилето. Според него трябва да се инвестира в мерки за трайно обезопасяване на пътя.
Още в събота вечерта шосето бе разчистено, което позволи на туристите и всички пътуващи да използват маршрута по дефилето. Но след тежкия мартенски сняг остава опасността “дремещи” свлачища и срутища да се “събудят”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай