Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.03.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.03.15
Публикувано 2015-03-24 10:38:26 от Темпо

БЕДСТВИЕ На 19 март Кризистният щаб официално обяви край на бедственото положение в община Велинград. Най-дълго то продължи в Кръстава и Бирково, които останаха без ел. ток близо 12 денонощия, като през последните дни от ЕВН осигуриха агрегати. В Бирково се стигна и до прекъсване на водоснабдяването, за чието нормализиране общинската фирма “ВКТВ” помогна също с агрегат. На фона на множеството проблеми от ЕВН обявиха, че за известен период в районите на бедствието няма да спират тока на абонати за неплатени в срок сметки.


МИНИСТЪР Министърът на туризма Николина Ангелкова насрочи за 23 март 2015 г. във Велинград среща с кметове от региона и представители на туристическия бранш. Подробности за дебатите - в следващия брой.
ДИРЕКТОР Приключи конкурсът за директор на Басейнова дирекция - Пловдив. На поста застава Георги Семерджиев, бивш директор на “ВиК” - Пловдив.

ГЕРБ На 18 март пред актива на партията в Пазарджик Цветан Цветанов обяви имената на лидерите на ГЕРБ по места, утвърдени от Изпълнителната комисия. За председател на ГЕРБ във Велинград партийното ръководство утвърди депутата Димитър Гечев. ГЕРБ има нов областен координатор - Найден Шопов, икономист и бизнесмен от Пазарджик. Организацията в Сърница също става общинска и ще продължи да се ръководи от Саит Фере.

ПРИЕМНА На 16 март приемна за жителите на община Велинград проведе народният представител от РБ Бойка Маринска. Граждани поставиха питания за бъдещето на Културния дом, нарушения при обществени поръчки на общината, сигнал за злоупотреби с бюджетни средства в училище, който е изпратен и до МОН.

СЕСИЯ Общински съвет Велинград ще проведе мартенската си сесия на 26 март. Дневният ред доближава 60 точки, като голяма част от тях са свързани с възстановяване на земеделски земи на наследници. Очаква се местният парламент да даде старт на конкурс за управител на общинската болница “МБАЛ-Велинград”.

ДАРЕНИЯ 856 лева бяха събрани в дарителската кутия в община Велинград в помощ на Фикрет Кабакчи от Драгиново. Дарителската акция бе по инициатива на Общинския съвет, кметът Иван Лебанов я подкрепи с 200 лева, включиха се и съветници. На 16 март сумата бе предадена на майката на момчето от председателя на Общински съвет - Велинград Дияна Кехайова. Малкото дете се нуждае от спешна операция в Русия на стойност 5000 евро. Дарения се събират и в откритата банкова сметка BG94RZBB91551005637441.

ГОСТ Кметът на Велинград Иван Лебанов прие на работна среща колегата си Ирфан Мандалъ, кмет на турския град Капаклъ. Гостът изрази възхищението си от природните богатства на Велинград и получи покана за нова визита по време на Празниците на културата.

АТОН Известният пещерняк Алексей Жалов е автор на изложбата “Подземните тайни на Атонската Света гора”, която ще гостува във Велинград. Откриването на изложбата ще бъде в 11 часа на 26 март (четвъртък) в галерията в Къщата на Цвета.

ТЕАТЪР На Благовещение, 25 март, самодейният театър към читалище “Отец Паисий” ще изиграят благотворително представление на комедията “Безумна фамилия”. Събраните средства ще са в помощ на деца в неравностойно положение. Спектакъла ще видят и гостуващи читалищни дейци от София област.

СЕМИНАР Учители от СОУ “В. Левски” и ОУ “Хр. Ботев” проведоха пореден семинар за лидерски умения. На 19 март в СОУ “В. Левски” гостува д-р Джон Кели от Тексас, а темата на неговата лекция бе “Житейската мисия на един лидер”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води