Велинград - online - Да бъдеш мениджър за един ден 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Да бъдеш мениджър за един ден
Публикувано 2015-03-31 08:56:15 от Темпо

И през тази учебна година учениците от СОУ ”Васил Левски” с желание се включиха в инициативата “Мениджър за един ден”. Те бяха “назначени” в различни учреждения, като им бяха поставени интересни и отговорни задачи.
Нашият екип - Надежда Кьосова, Мария Джамбазова и Радослав Керин, оживи редакцията на вестник “Темпо”. Денят ни беше много напрегнат, защото трябваше да проверим как функционира градът ни, когато начело на институциите му са младежите от СОУ ”Васил Левски”.

Първото си интервю взехме от Станислава Бъндева, изпълняваща през този ден длъжността кмет на община Велинград. На въпроса какво би променила в града ни, тя отговори, че би съсредоточила вниманието си върху проблема за почистването и озеленяването - за да може всички туристи да си тръгват очаровани от Велинград.
Директор за един ден в СОУ “Васил Левски” беше Кристиян Стоянов. Той сподели пред нас, че не е лесно да си директор - нужно е да бъдеш добър организатор, да бъдеш комуникативен и да притежаваш безкрайна енергия. Но когато резултатите са налице, виждаш, че напрежението си е струвало.
За втора поредна година ученик от нашето училище се класира за националния кръг на олимпиадата по литература. Поздравяваме Валентина Манукян от 12 а клас и й пожелаваме още по-големи успехи. Зададохме въпроси и на най-младите учителки в ЦДГ "Радост" - Лиляна Петричева и Мария Чучкова , ученички от от 9 а клас. Те ни разказаха, че работата в детската градина е отговорила на очакванията им: ”Да се работи с деца е много вълнуващо, но и много отговорно, защото малчуганите те даряват с обич и ти имат пълно доверие. Учителят трябва да им посочи най- правилната пътечка в живота и да ги поведе през нея с любов!” Попитахме и малчуганите дали са им харесали новите учителки. Непринудено, по детски те изразиха възторга си. Сбогувахме се с усмивка с бъдещите полицаи, пилоти и принцеси ,като обещахме отново да ги посетим.
Последна спирка в нашата журналистическа обиколка бе хотел “Камена”.Разговаряхме с управителя г-н Васил Аврамов. Той ни представи своята стратегия за успех в живота. Разбрахме, че не е лесно да си мениджър. Всяка управленска позиция си има своите предимства, но и недостатъци. За да успееш, трябва да се отнасяш и към работата, и към живота като като към едно предизвикателство, състезание. Трудно е да се работи с хора - сблъскваш се с различни характери. Управлението е изкуство, което трябва да се овладее. Животът също е изкуство. Училището трябва да ни даде знания, но то трябва и да ни научи как да се реализираме успешно в живота. Инициативата “Мениджър за един ден” със сигурност е стъпка в правилната посока.
Репортери за един ден: Надежда Кьосова и Мария Джамбазова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай