Велинград - online - Българската кулинария е в сигурни ръце 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Българската кулинария е в сигурни ръце
Публикувано 2015-03-31 08:58:22 от Темпо

Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Ал. Константинов” бе домакин на регионалното състезание “Най-добър в професията”, което се проведе на 23 март в хотел “Свети Спас” във Велинград. В надпреварата за най-добър млад готвач, сервитьор, барман и хлебар-сладкар участваха възпитаници на професионални гимназии от 8 града в Западна България.

Гости на откриването на състезанието бяха председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин и на местното сдружение Златко Златанов. Г-н Рагин каза, че днес българската кулинария е в сигурни ръце и че трябва да се прави всичко възможно за запазване на кадрите да работят за майка България. Състезанието бе открито от заместник-кмета Героги Янчев, който се обърна към младите професионалисти с думите, че тяхна е отговорната задача да предложат висококачествено обслужване и продукт, заради които клиентите да се връщат отново.
Голямата атракция на откриването бяха малчуганите Калоян и Теодора, облечени като мини шеф-готвачи. А истинските шеф-готвачи бяха в авторитетното жури: Светослав Георгиев, Кирил Спасов, Вл. Савов, Благой Нонев, Дани Петров.
След старта на отделните състезания в хотел “Св. Спас” дойде министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя бе посрещната от депутатите Димитър Гечев и Десислава Костадинова и областния управител Трендафил Величков. Кметовете на Велинград и Ракитово Иван Лебанов и Любомир Петков заявиха желанието на двете общини за нов старт на проекта “Сютка” и предадоха на министър Ангелкова цялата информация и планове по темата. В новия си вариант “Сютка” вече не е мега проект, което бе сред основните спътки за реализацията му преди години. Директорът на ПГИТ “Ал. Константинов” Александър Табаков също постави пред министъра на туризма един от проблемите на училището - липсата на физкултурен салон, за който от години има изготвен проект.
След много работа и емоции през целия състезателен ден, вечерта на 23 март се състоя тържествената церемония за обявяване на победителите. Приветствие към участниците отправи кметът на Велинград Иван Лебанов, който подчерта огромния потенциал за развитие на туризма. Първо място в състезанието за най-добър сладкар, готвач и сервитьор бе присъдено на Софийската професионална гимназия по туризъм, а гимназията от Пирдоп спечели първо място за най-добър барман. В празничната вечер участваха и танцьори от КСТ “Импулс”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България