Велинград - online - Конкурсът за управител на болницата остава на отложен старт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Конкурсът за управител на болницата остава на отложен старт
Публикувано 2015-03-31 09:12:11 от Темпо

Очакванията, че на сесията на 26 март Общинският съвет ще обяви конкурс за управител на “МБАЛ-Велинград”, се оказаха прибързани. Независимо, че Оперативното бюро на местния парламент взе такова решение още през декември и то бе потвърдено през февруари, стартът на конкурса бе отложен. Причината, изложена в нарочно писмо от кмета Иван лебанов: юристите се нуждаят от време за съставяне на бъдещия договор за управление, който трябва да се съобрази с последните изменения в здравното законодателство.

Част от съветниците изразиха недоволство и припомниха, че управителят на общинската болница д-р Атанас Ташев вече 6 години е временно изпълняващ длъжността. Йордан Аршинков определи забавянето като опит за саботиране на работата, а Дияна Кехайова подчерта, че Общинският съвет е подходил коректно и е поискал дни преди сесията текстът на договора да бъде уточнен. Али Мареков пресметна, че отлагането с още един месец изпраща конкурса чак през есента, когато ще са местните избори. Отлагането бе подкрепена от БСП, като Тома Пачалов изтъкна, че не е нужно форсиране на процедурата. Съветниците поставиха кроен срок за представяне на проекто-договора до 9 април, а решението за конкурса ще се гледа на следващата сесия. Дали тя ще бъде извънредна или редовна все още не е ясно.
Допълнителна точка в дневния ред бе предложението на председателя на комисията по образование Реджеп Ходжов, който е служител в общинската фирма “ВКТВ”, да бъде открита процедура за провеждане на конкурс за управител и контрольор на дружеството. Договорите на настоящия управители контрольор, които бяха избрани от този състав на Общинския съвет, са 3-годишни и изтичат през юни 2015 г. Точката не събра нужните гласове, за да влезе в дневния ред, против процедурата бяха 9-те съветници от ДПС, а други 6 се въздържаха.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води