Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 31.03.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 31.03.15
Публикувано 2015-03-31 09:44:15 от Темпо

ПРОЛЕТ Продължаващите дъждове и снеготопенето доведоха до покачване нивото на реките в община Велинград. На 26 март река Чепинска покачи нивото си с 40 см, което бе рекорд за област Пазарджик. Най-критичната точка по поречието е на изхода от дефилето, където се наложи да бъдат струпани чували с пясък, за да не бъде залято пътното платно. Вечерта на 27 март имаше опасност от преливане на реката в Драгиново, но ситуацията бе овладяна. Тежки проблеми за местното население създава свлачището, затрупало пътя от Алендарово към Света Петка. Във Велинград дървета и два електрически стълба паднаха на метри от жп-линията на изхода от кв. Чепино в посока Сърница.


СЪРНИЦА Със заповед на областния управител Трендафил Величков новоизбраният Общински съвет - Сърница се свиква на първо заседание на 30 март 2015 г. 11-те общински съветници ще положат клетва и ще изберат председател - подробности в следващия брой.

КЗК С определение Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли искането на община Велинград за подписване на договор с клауза за предварително изпълнение с фирма “ИСА 2000” по проекта за ремонт на булевард “Сединение”. Фирмата е класирана на първо място в обществената поръчка, която е обжалвана пред КЗК от друг участник - “Пи Ес Пи”. КЗК не приема доводите на общината, че заради обжалването и забавянето на ремонтните дейности могат да последват значителни вреди и загуби на европейски средства. Арбитър в спора ще бъде Върховният административен съд. Общината ще иска удължаване на срока на проекта до края на 2015 г.

БЛОК Собствениците на още един жилищен блок с над 36 апартамента във Велинград успяха да сключат договор за саниране на сградата. Блокът се намира на улиците “Винчо Горанов” и “Патриарх Евтимий”, а договорът беше подписан на 26 март 2015 г.

КОРУПЦИЯ Жителите на област Пазарджик могат да подават сигнали за корупция на открития телефон 0897 048162. Това е една от мерките на Областния съвет за превенция и противодействие на корупцията. Друга мярка е, че през 2015 г. членове на съвета ще участват в публичната част на търгове и конкурси за възлагане на дейности в горски територии, които са държавна и общинска собственост.

ЗЕМЕДЕЛИЕ Министерството на земеделието и храните обнародва наредба за подмярка “Инвестиции в земеделските стопанства” по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година. Право на финансова помощ по програмата имат земеделските стопани от трите общини в региона - Велинград, Ракитово и Сърница.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола