Велинград - online - 70 ски бегачи участваха в Балканския маратон на Куртово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

70 ски бегачи участваха в Балканския маратон на Куртово
Публикувано 2015-04-07 10:01:15 от Темпо

Под патронажа на кмета на Велинград Иван Лебанов на 5 април в местността Куртово (1800 метра надморска височина) се проведе XVIII Балкански ски маратон Велинград 2015. Организатори на събитието са Сдружение “Маратон 2006”, фирмa “Сивен” и Община Велинград.

На старта кметът Иван Лебанов ентусиазира над 60-те участници, сред които ски бегачи от елита на този спорт в България, с думите: “Ски бягането е спорт за достойни хора. Този спорт изисква воля, умения и сила. Пожелавам ви радостта, удоволствието и красотата, които носи спортът, да ви съпътстват винаги и навсякъде. Успех на всички!”
Въпреки минусовите температури всички участници стартираха в 09:00 часа. Дисциплините, в които се състезаваха, бяха: маратон 42 км, полумаратон 21 км, масово ски бягане 10 км, всички в свободен стил. Желанието и състезателния хъс помогнаха на всички участници да финишират успешно и да получат сувенир. Призьорите в отделните категории на 42 и 21 км получиха медали и материални награди, а победителите на 42 км в категория мъже и жени, купи и парични награди.
В маратонската дистанция 42 км при мъжете стартираха 7 бегачи. Победител стана Владимир Илиев от “КБС Аякс”, второто място спечели Веселин Цинзов от СК “Александър Логистикс”, а трети се нареди Станимир Беломъжев от СК “Хемус”.
12 жени пробягаха 21 км, като първото място спечели националната състезателка Антония Григорова от СК “Александър Логистикс”, следвана от Теодора Малчева от СК “Александър Логистикс” и Десислава Стоянова от клуб “БК Славия”. Велинградчанката Елка Гълева, която се състезава за НСА, се нареди на 11. място.
Сред 15-те мъже първи в полумаратонската дистанция 21 км стана Бойко Харизанов от СК “Узана 2007”, следван от Владимир Оряшков от КБС “Аякс” Троян и Илиян Пенев от Сапарева баня. Възпитаникът на СК “Атлас” Любомир Папарков е четвърти при мъжете, което е чудесно постижение за неговата възраст.
Неговият баща Илия Папарков спечели сребърен медал от масовия старт на 10 км, в който се състезаваха 29 бегачи от различни възрасти. В масовия старт Александра Влахова и Велка Коцева от СК “Атлас” заеха съответно 12. и 28. място в общото класиране за мъже и жени, а възпитаничката на същия клуб Белослава Неделчева стана 14-та за отбора на НСА. В същата класация състезателите на СК “Чепинец” Тодор Гърбев, Кирил Сукиязов и Искрен Планков се наредиха на 18, 19 и 20 място, а велинградчанинът Асен Спиридонов на 27. място. (Всички класирания са според протоколите от състезанието, огласени от организаторите от сдружение “Маратон”)
Интересната идея да се състои бейби маратон за деца до 10 г., тази година не се получи, тъй като вероятно заради лошото време не се явиха кандидати.
Сувенирите, медалите, купите и паричните награди на състезателите с голямо удоволствие връчи кметът Иван Лебанов. Той благодари за участието на всички и им пожела до нови срещи догодина, тъй като амбициите на организаторите са велинградският Балкански ски маратон да продължи славните си традиции.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води