Велинград - online - 70 ски бегачи участваха в Балканския маратон на Куртово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

70 ски бегачи участваха в Балканския маратон на Куртово
Публикувано 2015-04-07 10:01:15 от Темпо

Под патронажа на кмета на Велинград Иван Лебанов на 5 април в местността Куртово (1800 метра надморска височина) се проведе XVIII Балкански ски маратон Велинград 2015. Организатори на събитието са Сдружение “Маратон 2006”, фирмa “Сивен” и Община Велинград.

На старта кметът Иван Лебанов ентусиазира над 60-те участници, сред които ски бегачи от елита на този спорт в България, с думите: “Ски бягането е спорт за достойни хора. Този спорт изисква воля, умения и сила. Пожелавам ви радостта, удоволствието и красотата, които носи спортът, да ви съпътстват винаги и навсякъде. Успех на всички!”
Въпреки минусовите температури всички участници стартираха в 09:00 часа. Дисциплините, в които се състезаваха, бяха: маратон 42 км, полумаратон 21 км, масово ски бягане 10 км, всички в свободен стил. Желанието и състезателния хъс помогнаха на всички участници да финишират успешно и да получат сувенир. Призьорите в отделните категории на 42 и 21 км получиха медали и материални награди, а победителите на 42 км в категория мъже и жени, купи и парични награди.
В маратонската дистанция 42 км при мъжете стартираха 7 бегачи. Победител стана Владимир Илиев от “КБС Аякс”, второто място спечели Веселин Цинзов от СК “Александър Логистикс”, а трети се нареди Станимир Беломъжев от СК “Хемус”.
12 жени пробягаха 21 км, като първото място спечели националната състезателка Антония Григорова от СК “Александър Логистикс”, следвана от Теодора Малчева от СК “Александър Логистикс” и Десислава Стоянова от клуб “БК Славия”. Велинградчанката Елка Гълева, която се състезава за НСА, се нареди на 11. място.
Сред 15-те мъже първи в полумаратонската дистанция 21 км стана Бойко Харизанов от СК “Узана 2007”, следван от Владимир Оряшков от КБС “Аякс” Троян и Илиян Пенев от Сапарева баня. Възпитаникът на СК “Атлас” Любомир Папарков е четвърти при мъжете, което е чудесно постижение за неговата възраст.
Неговият баща Илия Папарков спечели сребърен медал от масовия старт на 10 км, в който се състезаваха 29 бегачи от различни възрасти. В масовия старт Александра Влахова и Велка Коцева от СК “Атлас” заеха съответно 12. и 28. място в общото класиране за мъже и жени, а възпитаничката на същия клуб Белослава Неделчева стана 14-та за отбора на НСА. В същата класация състезателите на СК “Чепинец” Тодор Гърбев, Кирил Сукиязов и Искрен Планков се наредиха на 18, 19 и 20 място, а велинградчанинът Асен Спиридонов на 27. място. (Всички класирания са според протоколите от състезанието, огласени от организаторите от сдружение “Маратон”)
Интересната идея да се състои бейби маратон за деца до 10 г., тази година не се получи, тъй като вероятно заради лошото време не се явиха кандидати.
Сувенирите, медалите, купите и паричните награди на състезателите с голямо удоволствие връчи кметът Иван Лебанов. Той благодари за участието на всички и им пожела до нови срещи догодина, тъй като амбициите на организаторите са велинградският Балкански ски маратон да продължи славните си традиции.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай