Велинград - online - Заедно под дъгата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Заедно под дъгата
Публикувано 2015-04-07 10:08:16 от Темпо

“31 март 2015 г., зала № 2 на Културния дворец в Ракитово - започва празникът на Детска вокална група “Дъга”, която става на 11 години!”
С тези думи водещите Маргарита Гергененова и Атанаска Топуркова - ветеранка на групата, приковаха вниманието на публиката в камерната зала на ОНЧ “Будилник 1898” в Ракитово, събрала се да сподели рабостта на децата и да се наслади на изпълненията им.
За доброто настроение на всички допринесе и украсата - рисунки на момичетата от групата, които те са създали, докато пеят. На сцената изгря дъга, която Маги и Насето сътвориха на бялото платно и която блестя по време на целия концерт (“природното явление” бе дело на Стоян Арабов и Илия Казакин).
Концертът беше великолепен. Малките певци: Нели Стамболиева, Красимира Маркова, Антония Кушлова, Александра Велева, Антоанета Гергененова, Карина Димова, Ивана Кошева, Кристина-Габриела Пелева и Мариана Кушлова - най-малката на 5 години, а най-голямата на 11, пяха на български и английски, танцуваха, създаваха радост, предизвикваха възхищение и заслужени аплодисменти от препълнената с горди родители зала.
Между музикалните изпълнения водещите и актрисата от самодейния състав към читалището - Нина Левтерова и Мария Гергененова изиграха сполучливо подбрани скечове, които разсмяха всички
Хубавият концерт завърши с хубави пожелания към децата от ръководителя им Стоян Арабов, а те му поднесоха колаж със снимки. С емоционално слово ги поздрави и г-жа Гергененова, секретар на читалището, а водещите от името на групата си пожелаха още дълги години да я има дъгата, да ги има талантливите деца, да я бъде радостта. И, както се полага на рожден ден, след концерта децата ядоха торта на купон в близко заведение.
Неприятно впечатление у присъстващите остави фактът, че от общината, където е била пратена покана, не се отзова никой. Това са децата на Ракитово, те са неговото бъдеще, а как да почувстват, че тук са оценени и желани? Това са децата, които на 3 март 2014 г. бяха поканени на национален концерт в зала “Света София” в Народното събрание под наслов “Една детска сълза, една детска усмивка” под егидата на вицепрезидента Маргарита Попова и изпяха песента “Родина” на ракитовския композитор Георги Холянов.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води