Велинград - online - Сърница още чака бюджет и председател на местния парламент 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Сърница още чака бюджет и председател на местния парламент
Публикувано 2015-04-07 10:57:22 от Темпо

Първата сесия на новоизбрания Общински съвет в Сърница се проведе на 30 март 2015 г. В съответствие със закона тя бе свикана със заповед на областния управител Трендафил Величков.

Залата на Младежкия дом бе препълнена с жители на най-новата община в страната. Сред официалните гости бяха народните представители Марияна Георгиева от ДПС и Димитър Гечев от ГЕРБ, областният управители Трендафил Величков, кметът на община Велинград Иван Лебанов и заместникът му Исмет Бабучи, председателят на Общински съвет - Велинград Дияна Кехайова и зам.-председателят Реджеп Ходжов.
Новоизбраният кмет Неби Бозов и 11-те нови общински съветници положиха клетва и получиха официално удостоверенията си от Общинската избирателна комисия. “Пожелавам на всички вас да покажете, че сте готови да правите местно самоуправление, с разумни компромиси и в името на хората. Романтиката свърши, започва истинската работа, надявам се да бъдете инициативни и амбициозни в постигане на целите си и да използвате богатствата, с които ви е дарила природата. Забравете всичко, което ви разделя - сега имате кауза, която ви обединява и тя се казва Сърница ”, каза в приветствието си Трендафил Величков и декларира подкрепата си в бъдещата съвместна работа. Той подари на новия кмет и общинските съветници сборник закони, включващ Конституцията на Република България, АПК и ЗМСМА.
Спечелилият изборите кмет Неби Бозов определи създаването на община Сърница като сбъдване на 17-годишната мечта за нейните жители. Той призова за загърбване на политическите разногласия и обща работа, с която Сърница да стане еталон за малките общини в страната.
Първата сесия на Общински съвет - Сърница бе водена от най-възрастния съветник Фатме Ардалиева. Първата задача на 11-те съветници от 3 политически партии - 5 от ДПС, 4 отт ГЕРБ и 2 от Реформаторски блок, бе да изберат председател на местния парламент. Всяка от политическите групи издигна кандидат за поста: очаквано от ГЕРБ Мустафа Аликанов, който работи повече от 3 години като кмет на Сърница и се яви на изборите като кандидат-кмет, а от ДПС и Реформаторския блок заложиха на общинските съветнички Фатме Моллахмед и Фатме Ардалиева.
При първото тайно гласуване всеки от тримата кандидати получи гласовете на своята партия и така никой не успя да събере нужното обикновено мнозинство от 6 гласа. При втория таен вот останаха да се състезават М. Аликанов от ГЕРБ и Фатме Моллаахмед от ДПС, но заради подадените две невалидни бюлетини отново нямаше победител. Ако това бе тест за взаимодействие на местно ниво между ГЕРБ и РБ, то резултатът силно напомня резултатите от балотажа на кметските избори. При това положение избор за председател ще се проведе на следващата сесия на Общинския съвет в Сърница.
Друг проблем пред новата община, който не търпи отлагане, е липсата на самостоятелен бюджет. Без собствена хазна няма как да се структурира Общинска администрация и тя реално да започне да работи. Очаква се през април да бъде извършено отделянето на бюджета за община Сърница от общия към момента бюджет на община Велинград - още един тест, който няма да бъде от лесните.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води