Велинград - online - Общината получава четвърт милион за мартенското бедствие 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината получава четвърт милион за мартенското бедствие
Публикувано 2015-04-07 11:02:27 от Темпо

На заседанието на Министерския съвет на 1 април 2015 г. бяха гласувани средствата, с които Междуведомствената комисия за възстановяване ще помогне на общините, пострадали от природни бедствия през март 2015 г. Между общините са разпределени близо 14 милиона лева.

За преодоляване на щетите от бедственото положение в периода 8 - 18 март 2015 г. община Велинград получава 256 300 лева, община Ракитово - 19 078 лева, община Сърница - 6 344 лева. Средствата са за покриване на разходите за почистване и разчистване на затрупаните със сняг пътища, за изграждане на временни диги и за почистване на речните корита.
20 дни след отмяната на бедственото положение най-сериозната последица от мартенския сняг са свлачищата. На територията на община Велинград те са 8. Четири от тях са във Велинград: на ул. “Братя Маврикови”, ул. “Маркови скали”, ул. “Никола Бандаков” и ул. “Цар Самуил”. Проблемна зона са 2 свлачища в село Грашево и по пътя от село Света Петка за Алендарова махала.
Община Велинград е запозната със създалата се затруднена пътна обстановка, разполага със снимков материал от всички свлачища, взети са мерки за отстраняването на голямото количество паднала земна и скална маса, съобщи общинският пресцентър. Към момента автомобили преминават. Изградено е ново временно трасе за преминаване на моторни превозни средства в село Света Петка. Пътят за село Грашево е почистен и проходим от падналата скална маса.
Поканен е проектант за оглед на местата, след което ще бъде сключен договор за проектиране на подпорните стени. Финансирането на проектирането и изграждането на подпорните стени ще бъде за сметка на средствата, отпуснати от Междуведомствената комисия.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай