Велинград - online - ВКС потвърди присъдите на екскмет и двама общински служители 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ВКС потвърди присъдите на екскмет и двама общински служители
Публикувано 2015-04-07 11:03:11 от Темпо

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Апелативен съд - Пловдив от април 2014 г. по наказателното дело срещу бившия кмет на Община Велинград и настоящ директор на общинско защитено жилище Стоян Дулев и служителите в Общинска администрация Костадин Гелов и Георги Николов.
Стоян Дулев е признат за виновен за извършена от него безстопанственост по чл. 219 ал.3 НК и му е наложено наказание лишаване от свобода в размер на 2 години и 10 месеца, условно - за срок от 4 години. Георги Николов, главен специалист в ОА, е признат за виновен за документно престъпление и му е наложено общо наказание 1 година и 10 месеца лишаване от свобода, условно - за срок от 4 години. Костадин Гелов, главен експерт в ОА, е признат за виновен за престъпление по чл. 311 НК и му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 1 година, изпълнението на което е отложено за срок от три години.
Съдебният процес срещу тримата започна през април 2013 г. в Окръжен съд - Пазарджик за престъпления с целеви бюджетни средства. 1 024 790 лева бяха предоставени от Постоянната комисия за бедствия и аварии на Община Велинград за преодоляване на последиците от наводненията през 2006 г. Съдът отсъди, че заради липса на достатъчен контрол, заплатени, но неизвършени строително-монтажни работа, одобрени по-високи едрови цени, неправилно начислен и изплатен ДДС и съставяне на официални документи с неверни обстоятелства на общината са нанесени щети в размер на 123 677 лева и обвиняемите получиха условни присъди. Присъдата бе обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив, при което се стигна до частично намаляване на размера на щетите и присъдите. Последваха жалби от страна на тримата обвиняеми във ВКС срещу решението на пловдивския съд. С дата 1 април 2015 г. ВКС отхвърли жалбите на Стоян Дулев, Костадин Гелов и Георги Николов като неоснователни и постанови, че решението на Апелативния съд в Пловдив е законосъобразно.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай