Велинград - online - Във Велинград ще се проведат обществени обсъждания за 3 резервата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Във Велинград ще се проведат обществени обсъждания за 3 резервата
Публикувано 2015-04-14 09:53:13 от Темпо

На 23 април 2015 г. във Велинград ще бъдат проведени обществени обсъждания на плановете за управление на три от четирите резервата в нашата област: Дупката, Беглика и Мантарица. Ден по-рано такава процедура ще има в Пещера за резерват Купена. Обществените обсъждания се организират от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пазарджик.

Изработването на плановете за управление на четирите резервата е в рамките на проект по Оперативна програма “Околна среда”, финансиран с 415 000 лева за периода от юли 2012 до март 2015 г. През 2014 г. РИОСВ - Пазарджик проведе обществена поръчка за изработване на плановете. Тя бе спечелена от софийския консорциум “Призма-Нишава”, а стойността на договора е 168 000 лева.
Основната задача на плановете за управление е да бъде извършена инвентаризация на горите в резерватите и проучване на запазеното в тях биологично разнообразие. Получената информация ще се използва за по-оптимално управление на четирите резервата. Проектът предвижда още проектиране, изработване, и монтаж на табели по утвърдени пътеки за посетители, поставяне на мостчета, парапети, стъпала, попълване на дупки по трасето, разчистване на пътеката от паднали стволове, образователни програми и маршрути, специализиран сайт и брошури за четирите резервата със снимков материал за флората, фауната и забележителностите по протежението на пътеките за туристи в четирите резервата.
Домакин на обществените обсъждания във Велинград ще бъде хотел “Бор”. На 23 април от 9.30 часа е насрочено обсъждането на плана за управление на резерват Дупката, от 11 часа - за резерват Беглика и от 14.30 часа - за резерват Мантарица. Проектите на плановете и повече информация гражданите могат да получат в РИОСВ - Пазарджик.
Темпо









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай