Велинград - online - Aнсамбъл “Чепино” вече е и представителен 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Aнсамбъл “Чепино” вече е и представителен
Публикувано 2015-04-14 09:59:38 от Темпо

Добре познатият фолклорен ансамбъл за народни песни и танци “Чепино” с главен художествен ръководител Боян Байраков към ОНЧ “Св.св. Кирил и Методий-1905” във Велинград бе удостоен с престижното звание “Представителен”. Дипломата с отличието бе връчена в края на март във Велико Търново, а решението е с дата 10.01.2015 г.

Признанието идва от CIOFF (Международен съвет на организаторите на фестивали и традиционни изкуства към ЮНЕСКО). Основните цели на тази организация са насочени към запазване и развитие на националните културии подкрепа на дейностите в сферата фолклора и културното наследство. ФА “Чепино” вече става представител и официален партньор на ЮНЕСКО за срок от 2015 до 2018 г.
Процедурата за определяне на подобни представителни ансамбли се провежда на всеки 4 години, като специалисти в областта на музиката, песните и танците оценяват и класират всички кандидати. От общо явили се през годините около 360 състава от цялата страна, само 120 са определени като представителни.
Председателят на ОНЧ “Св.св. Кирил и Методий-1905” Иван Пещерски от името на читалищното ръководство изразява благодарност за положените усилия на всички настоящи и бивши ръководители и участници в изявите на фолклорния ансамбъл. Благодарност и поздравления за главния художествен ръководител и хореограф Боян Байраков, за Георги Василев - ръководител на мъжката фолклорна група, на Ели Саздова - ръководител на женския народен хор и на всички оркестранти към ансамбъла.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай