Велинград - online - С пълно мнозинство Любомир Малинов оглави Общински съвет - Сърница 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С пълно мнозинство Любомир Малинов оглави Общински съвет - Сърница
Публикувано 2015-04-14 10:24:35 от Темпо

От девето място в листата за съветници на ГЕРБ в Сърница Любомир Малинов първо събра най-голям брой преференциални гласове, а след това успя да спечели гласуването за председател на Общинския съвет и то с пълно мнозинство от 11 гласа. Това се случи на извънредна сесия в Сърница на 3 април, след като на редовното заседание новоизбраните съветници разделиха гласовете си по политически групи и не успяха да изберат председател.

Първият председател на първия Общински съвет - Сърница Любомир Малинов е на 38 години, от 1999 г. работи в системата на горите, в момента в Държавно горско стопанство “Селище”. Той е и единственият сред 11-те съветници с опит в работата на местен парламент, тъй като през последните 3 години бе съветник от групата на ГЕРБ в Общински съвет - Велинград.
В разговор по телефона попитахме Любомир Малинов как е успял да стане обединителната фигура и да получи подкрепата на всички в Общинския съвет. Според него отговор на този въпрос трябва да дадат хората, но още по време на изборите е показал, че успява да печели доверие. “Мисля, че благодарение на опита от Общинския съвет във Велинград ще успея да се справя, познавам нормативната уредба и работата на съветниците. В момента, тъй като община Сърница е нова, търсим помощ от всички. Всички колеги общински съветници са ентусиазирани да работят за развитието на Сърница, защото на изборите всички се борихме точно за това. Сега е моментът да се обединим.”, каза г-н Малинов.
На извънредната сесия съветниците в Сърница дадоха правомощия на общинския кмет Неби Бозов да подпише разделителен протокол с община Велинград. Очаква се по същия начин съветниците във Велинград да упълномощят кмета Иван Лебанов, за да се задейства процедурата по разделянето на бюджетите между двете общини и прехвърлянето на собственост. Процедура, която се прави за първи път и затова затруднения едва ли ще липсват.
Извънредната сесия гласува и структура на бъдещата Общинска администрация, в която са разписани 46 щатни бройки. Предстои кметът Н. Бозов да защити разчетите пред Министерството на финансите, защото структурата ще зависи и от това какви пари ще отпусне държавата. Решението на Общинския съвет в Сърница е редовните сесии да се провеждат в последния понеделник на всеки месец, така че следващото заседание ще бъде на 27 април.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води