Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.04.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.04.15
Публикувано 2015-04-14 10:37:32 от Темпо

РАБОТА 16 безработни ще бъдат назначени на работа по програми за насърчаване на заетостта, по които работи Бюрото по труда. За местата се състезаваха над 50 фирми от общините Велинград и Ракитово.


ДЪРВЕСИНА Огромно търсене на дървесина се наблюдава на търговете от пролетната сесия, които започнаха преди седмица. Интересът от страна на дървопреработващите фирми е голям на територията на всички горските стопанства в Пазарджишка област. Следващото предлагане на материал ще бъде по време на есенната тръжна сесия. Междувременно горските стопанства започнаха фактуриране на дърва за огрев за следващия отоплителен сезон.

ЗАБРАНА Считано от 14.04.2015 г. кметът на Община Велинград Иван Лебанов забрани пашата на селскостопанските животни по естествените ливади, площите засяти със зимни и пролети култури, както и трайните насаждения. Забранява се влизането през селскостопанските територии на моторни превозни средства, превозни средства с животинска тяга или лица, които нямат необходимите документи, доказващи собствеността или право на ползване на земеделска земя за съответната стопанска година. Глобата, която ще плащат нарушителите, е в размер от 100 до 500 лева.

ПРАЗНИЧНО За Великденските празници хотелите във Велинград масово заложиха на фолклора и поканиха изпълнители като Поли Паскова, Росица Пейчева, ансамбъл “Чинари”, Христо Косашки, както и местни изпълнители. Другата популярна атракция за туристите е демонстрация на восъчната техника за писани яйца от Чепинския край.

ПОКАНА Клуб “Традиция” от село Баня, Панагюрско, ще направи ежегодната историческа възстановка “Заклятието на оборищенци” по случай 137 години от Априлската епопея и 107 г. от смъртта на заклинателя на първото българско Велико народно събрание поп Груйо Бански. Възстановката ще бъде направена на 18 април 2015 г. (събота) от 19 часа в село Баня, с участието на клубове “Традиция” от страната.

ХРАМ Параклисът “Свети Живоприемни източник” в парка на “Двореца” във Велинград ще отбележи своя храмов празник на Светли петък - 17 април. По традиция след тържествената служба се раздава курбан за здраве.

РОМИ Международният ден на ромите 8 април бе отпразнуван в Ракитово със състезания, конкурси и забавления, организирани от общината. На стадиона се проведоха конни надбягвания, мини-футбол, борба и лека атлетика. И тази година имаше конкурси “Мис ромка” и “Най-добър кючек”, а за настроението на празнуващите свири оркестър. Кметът Любомир Петков официално поздрави всички роми, живеещи в община Ракитово.

ФЕСТИВАЛ Народно читалище “Васил Левски-1904” в кв. Каменица започна подготовката за провеждането на Националния фестивал “Красив роман е любовта”. Неговата основна цел е за съхрани и популяризира старата градска песен. Фестивалът ще се проведе на 30 май 2015 г. в залата на читалището във Велинград.

От редакцията: Заради промени в графика на печатницата във връзка с почивните дни този брой на вестника е отпечатан на 9 април 2015 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води