Велинград - online - В ролята и тогата на прокурора 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В ролята и тогата на прокурора
Публикувано 2015-04-21 09:05:42 от Темпо

Денят на Конституцията 16 април, в който преди 136 г. е приета Търновската конституция, бе избран от Районна прокуратура - Велинград за Ден на отворените врати. Гости на районния прокурор Елена Малинова бяха осмокласници от СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, изучаващи немски и английски език.

Г-жа Малинова запозна учениците с устройството на независимата съдебна власт и функциите на Прокуратурата. Тя подчерта, че справедливостта изисква този, който е извършил престъпление, да получи съответното наказание. За младежите бе интересно да научат, че наказанията за кражба са до 8 години, за лъжесвидетелстване до 5 години, за убийство от 10 до 20 години. Районният прокурор разясни, че в рамките на съдопроизводството се работи ръка за ръка в Районното управление на полицията и Районен съд - Велинград. Тя насърчи осмокласници да изучават избраните от тях чужди езици, които биха им дали много по-голям шанс за развитие при избор на професии, свързани с правото.
Най-атрактивната част от Деня на отворените врати в Районната прокуратура беше ритуалното обличане на червената прокурорска тога. Двама осмокласници влязоха в ролята на прокурор и гражданин, дошъл да подаде жалба. Така младите хора получиха нагледен и запомнящ се урок за функциите и работата на част от българската съдебна система.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола