Велинград - online - До БАН в търсене на прогресивен продукт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

До БАН в търсене на прогресивен продукт
Публикувано 2015-04-21 09:08:01 от Темпо

В началото на тази учебна година стартира дейността на учебна компания C.A.S.E., сформирана от група амбициозни десетокласници от СОУ “Васил Левски“ Велинград.
Целите на компанията покриват сферата на образованието и технологиите, заемащи огромна част от живота на младото поколение. Във връзка с амбицията за една по-здравословна, надеждна и мотивираща образователна среда, учениците съсредоточиха усилията си върху подобряване на предмет от всекидневна употреба, а именно - калъф за смартфони, който ще има оригинален дизайн и ще носи послание, пряко свързано с проблемите, засягащи младежта.
Един от гореспоменатите проблеми сред младите хора в съвременното общество е намирането на правилната посока на развитие, замисляйки се върху общочовешките ценности. Десетокласниците нямат за цел да променят света, но са мотивирани да допринесат за по-добрата нагласа на всички нас. Компанията е изградила своята основа върху най-засегнатите сфери на нашето съвремие. Тяхното решение и изпълнение се съсредоточават върху прогресивен продукт с всеобща употреба. Вече е създадена и пусната в продажба първата пробна серия на смартфон-кейсове с отличителен дизайн, който нямаше да бъде възможен без помощта на децата от Помощното училище “Драган Манчов“ Велинград. Богатото им въображение роди картини, свързани с училищното всекидневие и съвпадащи с призива на компанията. В резултат на съвместната им работа се роди един интересен и полезен, мотивиращ и вдъхновяващ продукт.
Но отличителната черта на “кейса“ не се крие само в дизайна, но и в специалния материал, включен в изработката му. След много проучвания и усилия, учебната компания се натъкна на информация за чудноватия камък шунгит. Данните за свойствата на шунгита - да предпазва човешкия организъм от вредните лъчения на телефоните, трябваше да бъдат проверени и изучени. За съжаление, училището не притежава необходимата апаратура, което накара учениците да се обърнат към учените от БАН и по-конкретно - в Института по електроника. Там, благодарение на нужната техника и незаменимия опит на специалистите доц. д-р Олег Йорданов, доц. д-р Светослав Колев и доц. д-р Любомир Уршев бяха проведени редица изследвания. Отначало беше направена рентгенограма и елементен анализ на шунгита, след което учените изследваха микровълновите свойства на прах от шунгит. Експериментът беше проведен пред погледите на ученици от компанията, които, макар и за кратко, се докоснаха до вседневието на научните изследователи, потапяйки се в атмосферата на отдаденост към науката. Това се превърна в едно наистина вълнуващо преживяване за тях, изпълнено с много положителни емоции от добития опит. Заключението от проведените изследвания е, че материалът е подходящ за изработване на антирефлекторни покрития.
От цяло сърце искаме да благодарим на учените от Института по електроника на БАН доц. д-р Олег Йорданов, доц. д-р Светослав Колев и доц. д-р Любомир Уршев за тяхната отзивчивост и желание за взаимна работа. Ние всички силно се надяваме да се срещнем отново!
Йорданка Фурнаджиева, президент на учебна компания C.A.S.E.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай