Велинград - online - Общински проблеми на вниманието на областния управител 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общински проблеми на вниманието на областния управител
Публикувано 2015-04-21 09:15:51 от Темпо

На среща с областния управител Трендафил Величков на 9 април кметът Иван Лебанов е поставил кръг от проблеми, за чието решаване общината търси съдействие от държавната власт.
На първо място е изведен проблемът с минералните находища за квартал Лъджене и квартал Чепино, които са собственост на Министерство на околната среда и водите.
Тъй като техните каптажи и водопроводи са много стари и не се поддържат добре, общината счита, че предоставянето им за стопанисване от Община Велинград ще доведе до подобряване на тяхната експлоатация и привеждането им в изискващия от закона вид.
На второ място: във връзка с тежките атмосферни условия общинската улична и пътна инфраструктура бе разрушена значително. Община Велинград има необходимост от допълнително финансиране за обновяване и преасфалтиране на улична и пътна мрежа.
Третото намерение на общинското ръководство е свързано със сградата на Диетичния стол, която е на разпореждане на Министерството на здравеопазването. Същият се руши и има статут на сграда, опасна за живота на гражданите. За прехвърляне на собствеността на Община Велинград са писани многократно писма до Министерски съвет, Министерството на здравеопазването и до Областен управител на област Пазарджик през януари и февруари 2014 г. Сградата на Диетичния стол може да бъде използвата от общината за нова детска градина, от каквато има нужда.
Община Велинград спечели проект, финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие“, по който се предвижда реконструкция и рехабилитация на улици, включително булевард “Съединение”. Извършено е обследване на състоянието на ВиК мрежите по улиците, попадащи в обхвата на проекта и е изготвен проект за подмяна на водопровода и канализацията в най-критичните участъци. Общинското ръководство се обърна към областния управител за съдействие в ПУДОOС относно внесеното през февруари заявление за финансиране на проекта за подмяна на водопровода и канализацията.
В края на срещата областният управител се ангажира в най-кратък срок да окаже съдействие и необходимата помощ по проблемите, който са важни за жителите на община Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води