Велинград - online - Общината ще сади нови дървета в парковете 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината ще сади нови дървета в парковете
Публикувано 2015-04-21 09:23:35 от Темпо

На 24 април, два дни след обявения за Ден на земята 22 април, служители на Общинска администрация - Велинград ще съдят дръвчета в парковете. Много дървета паднаха под тежестта на мартенския сняг, в парковите зони те вече са разчистени, а започна и премахването на корените. Предстои повалените дървета да бъдат подменени с млади насаждения.

Предвидено е засаждането на 9 броя широколистни дървета от вида ACER platanoides Royal, които са дарение от фирма “Джи Ти Ес-Лед”. Тези растения са редки и красиви видове, които не са типични за нашата екватория. Те ще бъдат засадени по улица “Александър Стамболийски”, където вече са оформени местата за засаждане.
Общинското ръководство има намерение да призове всички институтции и граждани да бъдат част от инициативата тази събота. Безвъзмездно от Държавно горско стопанство “Алабак“ са дарени 150 броя бял бор, 70 кедър и 50 червен дъб.
В пъти по-голям е броят на падналите дървета в горите. На места по стръмните склонове пътеките са непроходими. Горските служители започнаха разчистването и маркирането на дървесината, но процесът ще е дълъг, защото пораженията са наистина големи. От Регионалната агенция по горите съобщиха, че е в ход залесяване, за което са осигурени нужните количества млади насаждения. През изминалата седмица акция за залесяване проведоха служителите на ДГС “Селище”.
Успоредно с идеите за залесяване обаче има и изсичане на здрави дървета. Граждани алармираха за такъв случай по поречието на река “Луковица” в участъка от “Марбас” до Вельова баня - подробности ще търсим в следващия брой на вестника.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води