Велинград - online - ОТЗВУК: Недобра организация на работа и липса на безопасна среда установи провер 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

ОТЗВУК: Недобра организация на работа и липса на безопасна среда установи провер
Публикувано 2015-04-21 09:25:23 от Темпо

С дата 17 април 2015 г. пресцентърът на Държавната агенция за закрила на детето оповести резултатите от проверката в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания във Велинград. Поради големия обществен интерес публикуваме пълния текст на прессъобщението и продължаваме да следим темата:


Проверка на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания - гр. Велинград, обл. Пазарджик установи, че качеството на грижата не гарантира спазването на Конвенцията за правата на детето и на Закона за закрила на детето. На децата и младежите не е осигурена безопасна среда, адекватно задоволяване на техните потребности и индивидуално внимание. Констатирано е и нарушаване на част от стандартите за социални услуги за деца.
Повод за извършване на проверката са изнесени в медиите данни за нарушения в Центъра, който е изграден по Проект “Шанс за всяко дете” и в него в момента са настанени 15 потребители с увреждания на възраст от 10 до 27 години, двама от които трудно подвижни.
Проверката установи:
- Гарантирани са образователните потребности на децата и младежите - десет от тях посещават Помощно училище, три - общообразователно. Осигурен е достъпът им до подкрепящи услуги. Дневен център за деца и младежи с увреждания посещават десет потребители, Център за обществена подкрепа - трима.
- Между персонала в ЦНСТ и потребителите на социалната услуга са създадени добри взаимоотношения, децата са спокойни, търсят вниманието на служителите без притеснение. Досиетата на потребителите са пълни, протичането на работната смяна се описва подробно.
- Организацията на работа не е добра, което води до невъзможност за прилагане на индивидуален подход и грижа и неглижиране на потребителите. Социалните работници не участват в директната работа с децата, не изпълняват посочените в длъжностните си характеристики задължения за организиране на ателиета или друга социално-възпитателна дейност, и за подготовка на децата за училище. Новоназначените служители не са преминали въвеждащо обучение за работа с деца и лица с увреждания;
- Материалната база и обзавеждането на ЦНСТ не са съобразени напълно с потребностите на настанените потребители, не осигуряват тяхната сигурност и безопасност. Съществува риск от инциденти - някои от вратите са извадени и подпрени на стената, контактите в цялата сграда са необезопасени, някои от ключовете за осветлението са без капачки, в двора се съхранява дървен материал и има три огромни скални къса. В ЦНСТ се влиза и излиза с обувки, не се ползват калцуни или домашни чехли. Средата не отговаря изцяло на характеристиките на среда, близка до семейната.
- Храната не е достатъчно здравословна и разнообразна, количеството е еднакво за всички и не е съобразено с възрастовите им и специални диетични потребности. Не е създадена среда за хранене близка до семейната - сервира се върху барплот без покривка, използват се столове тип “щъркел”, без облегалки, които са функционално непригодни за целта.
За подобряване на грижата и гарантиране на висшите интереси на децата председателят на ДАЗД направи задължително предписание да бъдат обезопасени помещенията в ЦНСТ и в тях да се осигури нормална температура; на децата и младежите да се предоставя здравословна и разнообразна храна; работният график на служителите да гарантира индивидуално внимание и грижа за потребителите; за служителите да бъде осигурено обучение и супервизия.
Пресцентър на ДАЗД

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай