Велинград - online - Биляна Масларова: Не мога и не е редно да сложа подпис под такова споразумение 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Биляна Масларова: Не мога и не е редно да сложа подпис под такова споразумение
Публикувано 2015-04-21 09:28:20 от Темпо

Не мога и не е редно да сложа подписа си под това дългогодишният диригент на оркестъра - Димитър Лазаров да остане такъв до обучаването на местен негов заместник, защото аз нямам право да решавам от негово име, най-малкото да се подписвам под нещо, касаещо неговия авторитет и бъдеще. Под редовете на това Споразумение прозира: диригентът Лазаров да спаси 50-годишния юбилей на състава и после да бъде отстранен. Моето желание е не само този концерт и празник да бъде осъществен, а оркестърът да продължи да функционира, да се развива и продукцията на състава да става все по-добра и качествена и в бъдеще. Не мисля, че диригентът Лазаров е професионално и физически неспособен човек, на когото е нужно незабавно да се търси заместник.

По повод думите, че задължително местен кадър трябва да поеме състава, ще посоча: човекът, който трябва да бъде лидер на оркестъра, трябва да се отдаде безпристрастно на каузата велинградски оркестър, той трябва с цялото си сърце и душа да обича и защитава това дело, да милее и дава всичко от себе си за неговото развитие, да участва активно в дейността му и със съпричастност и отдаденост да заслужи приемственост. Диригентът (лидерът) на състава трябва да носи харизмата за такъв, да извоюва уважението на състава и да се докаже като достоен професионалист, добър педагог и организатор. Сами виждате, че за това не са нужни срокове, силово назначаване на заместник, а е нужно човекът да бъде част от това голямо семейство и семейството да го приема за част от него. След девет години съвместна работа, смея да твърдя, че именно с такъв човек ни дари нашият патрон Учителя Мечев, посочвайки Лазаров за свой наследник.
Задавам си въпроса: защо диригентът на Градския смесен хор „Николай Гяуров”няма клауза в договора си да обучи местен негов заместник? Защо не се обучи и местен режисьор на самодейния театрален състав? Защо всички колективи в НЧ “Отец Паисий 1893” се нуждаят от професионалистите, които за жалост не са местни?
По втората точка от Споразумението - един представител на Духов оркестър с мажоретен състав “Д. Мечев” да влезе в настоятелството на НЧ “Отец Паисий 1893” - считам, че това е против устава на читалището, против закона за народните читалища в България. Не е възможно член на Настоятелството да бъде поставен без свикване на Общо изборно събрание на всички членове на читалището - това е противозаконно и е явно нарушение на устава. Противозаконно е и човек да бъде подписан без неговото лично упълномощаване и съгласие.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай