Велинград - online - Новото Българско пещерно дружество прави първи сбор на Качаков чарк 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Новото Българско пещерно дружество прави първи сбор на Качаков чарк
Публикувано 2015-04-28 08:52:08 от Темпо

На 28 март на хижа Кръстец в Централен Балкан 26 души от Велико Търново, Враца, Дряново, Етрополе, Ракитово, Русе, София, Трявна, Търговище, Чепеларе, Червен бряг, представляващи себе си и пещерни клубове от страната, основаха Българско пещерно дружество. Учредителите гласуваха устав на сдружението и избраха Управителен съвет с председател д-р Камен Бонев и Контролен съвет с 3-годишен мандат.

Дружеството се основава на колективно и индивидуално членство и ще има основна цел откриването, проучването и комплексното изследване и опазването на карста, естествените и изкуствените пещери както и другите подземни кухини и опазването на изброените дадености. Сдружението ще работи активно и за популяризирането на пещерните изследвания, пещерите, необходимостта от съхраняването и опазването им като част от нашето природно и културно наследство. Вратите на Българското пещерно дружество са отворени за всички, които споделят декларираните цели и биха желали да работят за тяхното изпълнение.
Една от първите инициативи на новото Българско пещерно дружество е Първият пролетен сбор, който ще се проведе от 1 до 3 май 2015 г. Домакин на сбора ще са пещерняците от Ракитово, а мястото на провеждането - Качаков чарк. По време на сбора е планирано открито заседание на Управителния съвет, но наред с това любителите на пещерите ще се занимаят и с проучване, картиране и разчистване на пещерите “Лепеница” и “Тупаров чарк”, както и на пропастите “Властелина” (24 м) и “Бундевата” (25 м).
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай