Велинград - online - КЗК “пусна” ремонта на булеварда 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

КЗК “пусна” ремонта на булеварда
Публикувано 2015-04-28 09:11:10 от Темпо

На 24 април 2015 г. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) взе решение по жалбата на софийската фирма “ПИ ЕС ПИ” ЕООД срещу решението за избор на изпълнител на обществената поръчка за ремонт на централния булевард “Съединение”, паркове и улици във Велинград. Процедурата бе проведена от общината и на първо място за двете обособени части на обществената поръчка бе класирана “ИСА 2000” - фирмата, която през 2013 и 2014 г. извърши ремонтите на дефилето и на улиците “Ал. Стамболийски” и “Юндола” във Велинград.

В жалбата си до КЗК “ПИ ЕС ПИ” твърди, че е отстранена от конкурса несправедливо и че комисията е избрала на първо място фирма, която не отговаря на много от условията - например през последните 5 години не е извършвала друг подобен ремонт и към момента не притежава финансов ресурс в размер на 1 750 000 лева. Становищата на Община Велинград и на “ИСА 2000” като заинтересована страна са, че жалбата е неоснователна.
Окончателното решение на КЗК гласи, че решението на конкурсната комисия и класирането на участиците в обществената поръчка е правилно и законосъобразно. Жалбата на “ПИ ЕС ПИ” ЕООД е оставена без уважение. КЗК счита, че фирмата е отстранена правилно от конкурса поради недоказано съответствие с минималните изисквания за подбор на специалист по контрола на качеството.
“ПИ ЕС ПИ” ще трябва да плати 500 лева за адвокатски разходи на Община Велинград и 1000 лева за същото на “ИСА 2000”. Интересна подробност е, че от “ИСО 2000” са претендирали за покриване на адвокатски хонорар в размер на 72 000 лева, но според КЗК сумата е многократно над предвиденото по закон минимално възнаграждение за подобни дела.
КЗК “пусна” дълго чакания ремонт на булевард “Съединение”, но решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд. В община Велинград ще отброяват внимателно всеки ден от предвидения 14-дневен срок за обжалване, защото желанието е ремонтните дейности да стартират час по-скоро.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай