Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Предизборни маневри 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

ТЕМПО КОМЕНТАР: Предизборни маневри
Публикувано 2015-04-28 09:12:57 от Темпо

На хоризонта се задават местни избори. Трудно време, в което част от настоящите общинари виждат края на мандата си, а други трасират пътя за следващ. Мнозина не просто са вперили взор в бъдещето, а се опитват да го начертаят по свой вкус - в дневния ред за предстоящата на 30 април сесия примери много...

Общинският съвет се “разбърза” и само месеци преди края на 4-годишния мандат най-после ще решава да стартира конкурс за управител на общинската болница. Преди съветниците не намериха нужното време или човек, но на финала решиха те да изберат кой ще управлява болницата през мандата на техните наследници в местния парламент. Точно обратното се случва с другата общинска фирма “ВКТВ” - там е на път да започне конкурс за управител и контрольор дори още преди да е изтекъл срокът на договорите им. Бързината сега да се избере “ръководството” е пак заради неясното бъдеще. А че в кое да е “ръководство” не могат да попаднат случайни хора този състав на Общинския съвет вече доказа нееднократно.
По още един нерешен от години казус - затворената от години бивша дискотека “Пикадили”, точно сега ще се търси бързо решение с предложена от кмета продажба. С поглед към изборите в поредица от решения ще се намаляват наеми и ще се удължават срокове за наеми на общински обекти. Особено показателно е искането на фирма общината да й удължи договора за наем с нови 5 години, считано от декември 2019 година - няма грешка в годината, хората просто смятат цял мандат напред! Месеци преди изборите се правят сметки и за минералната вода, особено от сондаж “Власа” - тук Общинският съвет е изправен пред сериозен тест дали ще работи на принципа “За наши хора може, за други не може”. Тест в обозримо бъдеще ще е и решението за прословутите масички, които през лятото превземат централния площад на курорта - от началото на мандата си съветниците все отлагат принципното решение дали ще имаме площад или пазар за догодина. Вече не остана “догодина”, но пък има предложение за 4 масички за масажи - нали сме СПА столица?!
Всъщност да се гледа напред и да се мисли в перспектива е част от доброто управление. Но трябва да се прави не в угода на частни и политически интереси. Крайно време е за ефективни действия за парка “Клептуза” например. Сега е моментът, гледайки към бъдещето, общинарите да видят, че в предложения за гласуване Културен календар за 2015 г. няма дата за 50-годишнината на Духовия оркестър и спешно да поправят грешката. В списъка с неотложни задачи в полза на града, общината и хората наистина има още много...
Изборите наистина са на хоризонта. Ясно е, че идващите месеци са особено важни за кандидатите за власт. Сметките в бъдеще време крият рискове, включително да направиш грешен ход точно преди финала на един и старта на друг мандат.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води