Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Предизборни маневри 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Предизборни маневри
Публикувано 2015-04-28 09:12:57 от Темпо

На хоризонта се задават местни избори. Трудно време, в което част от настоящите общинари виждат края на мандата си, а други трасират пътя за следващ. Мнозина не просто са вперили взор в бъдещето, а се опитват да го начертаят по свой вкус - в дневния ред за предстоящата на 30 април сесия примери много...

Общинският съвет се “разбърза” и само месеци преди края на 4-годишния мандат най-после ще решава да стартира конкурс за управител на общинската болница. Преди съветниците не намериха нужното време или човек, но на финала решиха те да изберат кой ще управлява болницата през мандата на техните наследници в местния парламент. Точно обратното се случва с другата общинска фирма “ВКТВ” - там е на път да започне конкурс за управител и контрольор дори още преди да е изтекъл срокът на договорите им. Бързината сега да се избере “ръководството” е пак заради неясното бъдеще. А че в кое да е “ръководство” не могат да попаднат случайни хора този състав на Общинския съвет вече доказа нееднократно.
По още един нерешен от години казус - затворената от години бивша дискотека “Пикадили”, точно сега ще се търси бързо решение с предложена от кмета продажба. С поглед към изборите в поредица от решения ще се намаляват наеми и ще се удължават срокове за наеми на общински обекти. Особено показателно е искането на фирма общината да й удължи договора за наем с нови 5 години, считано от декември 2019 година - няма грешка в годината, хората просто смятат цял мандат напред! Месеци преди изборите се правят сметки и за минералната вода, особено от сондаж “Власа” - тук Общинският съвет е изправен пред сериозен тест дали ще работи на принципа “За наши хора може, за други не може”. Тест в обозримо бъдеще ще е и решението за прословутите масички, които през лятото превземат централния площад на курорта - от началото на мандата си съветниците все отлагат принципното решение дали ще имаме площад или пазар за догодина. Вече не остана “догодина”, но пък има предложение за 4 масички за масажи - нали сме СПА столица?!
Всъщност да се гледа напред и да се мисли в перспектива е част от доброто управление. Но трябва да се прави не в угода на частни и политически интереси. Крайно време е за ефективни действия за парка “Клептуза” например. Сега е моментът, гледайки към бъдещето, общинарите да видят, че в предложения за гласуване Културен календар за 2015 г. няма дата за 50-годишнината на Духовия оркестър и спешно да поправят грешката. В списъка с неотложни задачи в полза на града, общината и хората наистина има още много...
Изборите наистина са на хоризонта. Ясно е, че идващите месеци са особено важни за кандидатите за власт. Сметките в бъдеще време крият рискове, включително да направиш грешен ход точно преди финала на един и старта на друг мандат.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България