Велинград - online - “Общината-майка” и Сърница разделиха бюджета и собствеността 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Общината-майка” и Сърница разделиха бюджета и собствеността
Публикувано 2015-04-28 09:21:06 от Темпо

С подписването на разделителен протокол на 23 април 2015 г. отделянето на община Сърница от община Велинград стана факт и по отношение на финансите и общинската собственост. Разделянето стана в кабинета на кмета на община Велинград по цивилизован начин, в дух на взаимно уважение и с желание за бъдещо сътрудничество между съседните общини.

Община Велинград изготви разделителните протоколи по бюджета в рамките на по-малко от 4 месеца. В България липсва практика за подобно отделяне на общини, така че работата на финансовия екип на общината никак не бе лесна.
Двете общини постигнаха съгласие, че недоборите ще се плащат от община Велинград, която ще събира и старите задължения към края на 2014 г. от Сърница, Побит камък и Медени поляни. Събирането на местните данъци и такси в община Сърница също ще се извършва от фирма “Информационно обслужване”, като двете общини ще си обменят данни. Кметът на Сърница Неби Бозов поиска да бъде опростена сумата от 20 000 лева за данък сгради и такса смет на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” Сърница, която не е внесена. Велиградският кмет Иван Лебанов не се съгласи, тъй като това би довело до верижна реакция от всички училища, а те имат делегирани бюджети и за местните данъци.
Община Велинград ще предостави безвъзмездно на Сърница цифров модел на кадастралния план, регулационните и застроителни планове и Общия устройствен план.
Подписан бе опис на общинската собственост, която се прехвърля от Велинград на Сърница. В знак на добра воля община Велинград дава и всички актове за общинска собственост, за да улесни работата на новата община. Предстои договорите за наеми на общински имоти, които са сключени от община Велинград, да бъдат подписани с община Сърница.
“Като община-майка ние трябва да се раздаваме”, каза кметът Иван Лебанов при подписването на разделителния протокол, пожела успехи на община Сърница и припомни колко са важни отношенията между съседите.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай