Велинград - online - Тома Спространов за славните години на джаза 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Тома Спространов за славните години на джаза
Публикувано 2015-05-05 09:46:21 от Темпо

В последния ден на април учениците от СОУ “Васил Левски” във Велинград се срещнаха с Тома Спространов - добре познатия български радио и телевизионен водещ, известен с популярните си музикални предавания “Пулсиращи ноти” по БНР и “Любопитно петолиние” по Радио “Пловдив”. Работил и в поп шоуто на българската редакция на Би Би Си „Мега час“, отразяваващо концертния живот в Лондон.
Той води и телевизионните предавания “Томи представя“ по телевизия „Евроком България” и „Рок & Хеви с Тома Спространов” по Воненния телевизионен канал. Вече 10 години е преподавател по история на поп музиката и джаза в пловдивската Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ). От 17 години е водещ на джаз фестивала в Банско.
Поводът за срещата, организирана от преподавателката по музика г-жа Виолета Крантева, беше Световният ден на джаза и темата на лекцията естествено беше свързана основно с този стил музика, роден преди повече от 100 години в САЩ. С уменията си на добър разказвач, по забавен начин и с голяма доза чувство за хумор Тома Спространов разказа интересни епизоди от историята на джаза и любопитни случки от живота на известни чужди и български музиканти, певци и певици. Историята на този афроамерикански стил в музиката неизменно се свързва с краля на джаза Луис Армстронг - Сачмо и първата дама на джаза Ела Фицджералд. Гостът разказа и за развитието на този стил музика в България и за най-известните представители на джаза в момента - Йълдъз Ибрахимова, Хилда Казасян, Стефка Оникян и Васил Петров.
За кабинета по музика Тома Спространов подари аудио и видео материали, посветени на джаз музиката. Срещата завърши със слушане на откъси от най-популярните песни на известни изпълнители от славните години на джаза.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола