Велинград - online - Съветниците обявиха конкурси за управители на болницата и “ВКТВ” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Съветниците обявиха конкурси за управители на болницата и “ВКТВ”
Публикувано 2015-05-05 10:11:20 от Темпо

В последните месеци от мандата си Общинският съвет ще избира управители на общинската болница “МБАЛ-Велинград” и “ВКТВ”. След седмици договорки точките бяха гласувани с желязно мнозинство на сесията на 30 април 2015 г.

Съветниците приеха годишния финансов отчет на “МБАЛ-Влелиград” с врид управител д-р Атанас Ташев и на контрольора Илиана Пачалова-Димова. Задълженията на болницата към 31 декември 2014 г. са 1 644 000 лева - с 15 000 повече в сравнение с 2013 г. Към същата дата болницата реализира счетоводна печалба от 17 000 лева, която ще отиде за покриване на загубите от предходни години, които възлизат на 946 000 лева.
Конкурсът за управител на “МБАЛ-Велинград” бе насрочен за 29 юни 2015 г., като до 15 юни кандидатите ще могат да подават документи за участие. Конкурсът по закон е в 3 етапа, а темата за събеседване ще бъде: “Място и роля на лечебното заведение в здравната система. повишаване качеството на медицинското обслужване. Приоритети за бъдещо развитие”.
5-членната комисия, която да проведе конкурса, бе предложена поименно от Екатерина Каферинова и гласувана анблок с 15 гласа “за”. Групите на ДПС и “С достойнство за Велинград” гласуваха “въздържал се”. Не бе прието предложението съсловните организации да излъчат за членове на комисията юрист и магистър по медицина.
Председател на комисията ще бъде Тома Пачалов, а секретар Валентин Бозев. На задължителната позиция “магистър по медицина” в комисията влиза доц. д-р Стайко Спиридонов, управител на пазарджишката клиника “Хигия”, който на последните парламентарни избори бе водач на листата на АВБ в областта. На задължителната позиция “юрист” бе избран Георги Иванов от кантората на Иван Груйкин, с която общината има договор. Петият член по закон ще бъде определен от Регионалната здравна инспекция. Гласувани бяха и резервни членове: съветниците Реджеп Ходжов (за председател на комисията) и Джуна Тупева и юристът Юлиян Димитров от същата кантора. Утвърден бе и новият договор за управеление, който е в съответствие с приетите по-рано изменения в общинската наредба за търговските дружества.
По предложение на председателя на Общинския съвет Дияна Кехайова бе взето решение за обявяване на конкурси за управител и контрольор на “ВКТВ”, чиито мандати изтичат през юли. Общинското дружество приключва 2014 г. с финансов резултат печалба от 3 487 лева. Приети бяха годишният финансов отчет и отчетът на контрольора Калина Накова.
Конкурсът за управител и контрольор на “ВКТВ” ще стартира на 15 юни 2015 г. Единодушно бе избрана комисия от 7 общински съветници, колкото са политическите групи. Председател на комисията ще бъде Йордан Аршинков (резервен председател Екатерина Каферинова), секретар Любомир перчинков, юрист Джуна Тупева (резервен юрист адвокат Иво Лулчев), членове - съветниците Костадин Шулев, Александър Гагов, Златко Златанов и Румен Люгов.
Гласуваните от Общинския съвет решения подсказват, че за “МБАЛ-Велинград” ще се търси управител, който да запази болницата като общинска, а за “ВКТВ” конкурсите ще продължат мандатите на настоящия управител и контрольор.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води