Велинград - online - Съветниците обявиха конкурси за управители на болницата и “ВКТВ” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците обявиха конкурси за управители на болницата и “ВКТВ”
Публикувано 2015-05-05 10:11:20 от Темпо

В последните месеци от мандата си Общинският съвет ще избира управители на общинската болница “МБАЛ-Велинград” и “ВКТВ”. След седмици договорки точките бяха гласувани с желязно мнозинство на сесията на 30 април 2015 г.

Съветниците приеха годишния финансов отчет на “МБАЛ-Влелиград” с врид управител д-р Атанас Ташев и на контрольора Илиана Пачалова-Димова. Задълженията на болницата към 31 декември 2014 г. са 1 644 000 лева - с 15 000 повече в сравнение с 2013 г. Към същата дата болницата реализира счетоводна печалба от 17 000 лева, която ще отиде за покриване на загубите от предходни години, които възлизат на 946 000 лева.
Конкурсът за управител на “МБАЛ-Велинград” бе насрочен за 29 юни 2015 г., като до 15 юни кандидатите ще могат да подават документи за участие. Конкурсът по закон е в 3 етапа, а темата за събеседване ще бъде: “Място и роля на лечебното заведение в здравната система. повишаване качеството на медицинското обслужване. Приоритети за бъдещо развитие”.
5-членната комисия, която да проведе конкурса, бе предложена поименно от Екатерина Каферинова и гласувана анблок с 15 гласа “за”. Групите на ДПС и “С достойнство за Велинград” гласуваха “въздържал се”. Не бе прието предложението съсловните организации да излъчат за членове на комисията юрист и магистър по медицина.
Председател на комисията ще бъде Тома Пачалов, а секретар Валентин Бозев. На задължителната позиция “магистър по медицина” в комисията влиза доц. д-р Стайко Спиридонов, управител на пазарджишката клиника “Хигия”, който на последните парламентарни избори бе водач на листата на АВБ в областта. На задължителната позиция “юрист” бе избран Георги Иванов от кантората на Иван Груйкин, с която общината има договор. Петият член по закон ще бъде определен от Регионалната здравна инспекция. Гласувани бяха и резервни членове: съветниците Реджеп Ходжов (за председател на комисията) и Джуна Тупева и юристът Юлиян Димитров от същата кантора. Утвърден бе и новият договор за управеление, който е в съответствие с приетите по-рано изменения в общинската наредба за търговските дружества.
По предложение на председателя на Общинския съвет Дияна Кехайова бе взето решение за обявяване на конкурси за управител и контрольор на “ВКТВ”, чиито мандати изтичат през юли. Общинското дружество приключва 2014 г. с финансов резултат печалба от 3 487 лева. Приети бяха годишният финансов отчет и отчетът на контрольора Калина Накова.
Конкурсът за управител и контрольор на “ВКТВ” ще стартира на 15 юни 2015 г. Единодушно бе избрана комисия от 7 общински съветници, колкото са политическите групи. Председател на комисията ще бъде Йордан Аршинков (резервен председател Екатерина Каферинова), секретар Любомир перчинков, юрист Джуна Тупева (резервен юрист адвокат Иво Лулчев), членове - съветниците Костадин Шулев, Александър Гагов, Златко Златанов и Румен Люгов.
Гласуваните от Общинския съвет решения подсказват, че за “МБАЛ-Велинград” ще се търси управител, който да запази болницата като общинска, а за “ВКТВ” конкурсите ще продължат мандатите на настоящия управител и контрольор.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води