Велинград - online - Центърът ще стане много красив - някога, но не сега 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Центърът ще стане много красив - някога, но не сега
Публикувано 2015-05-05 10:16:37 от Темпо

“Центърът е превърнат в катун”, “Три години само си говорим за естетика”, “Локумите ще са на Чашата” - такива коментари се чуха при обсъждането на конкурсите, които общината ще обяви за петна за търговия на Плажа и в централната градска част на Велинград през летния сезон.

Главният архитект Тодор Енев увери съветниците, че центърът ще стане много красив, когато се реализират проектите по интегралния план за градско развитие. Общината ще покаже красотите за центъра и за Клептуза след месец време, но през летния сезон на 2015 г. площадът ще си остане в познатия вид. И тъй като се чакат промени , сега общината няма да задължава търговците да инвестират големи суми, а ще иска само всяко от местата за търговия да бъде под унифицирана бяла шатра.
Другият жест към търговците в изборната година е намаляването на началната наемна цена - от 20 лв/кв.м. на 7 лв/кв.м. Очаква се обаче това да увеличи интереса и на предстоящия конкурс да се явят повече кандидати.
Комисията по общинска собственост направи предложение за петната от 1 до 10 в утвърдената схема това лято да не бъде открита процедура. Идеята е поне между читалището и общината да няма маси и хората да могат спокойно да се движат в пешеходната зона. След спорове дали това също няма да ожесточи конкуренцията и да надделеят “външни” търговци, които са готови да плащат по-високи наеми, предложението бе прието.
От името на част от местните търговци М. Муртин каза, че те също са против грозните обекти и затова искат след провеждането на търга общината да упражнява контрол, като не се подписва договор преди да бъде одобрена визията на всеки обект. Изразено бе опасение, че проблемът няма да се реши с отпадане на 10 от петната, защото “катуните на външните ще ни изместят”.
С намерението да защитят поне отчасти местния дребен бизнес, съветниците решиха този път да обявят не търг с явно наддаване, а конкурс. Конкурсните условия ще бъдат определени от кмета на общината. Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай