Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.05.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.05.15
Публикувано 2015-05-05 10:19:18 от Темпо

НАРОДОПСИХОЛОГИЯ Част от дърветата, които общината засади в района на Боров парк на 24 април вече са изкоренени и откраднати. За съжаление така приключи хубавата инициатива по повод Деня на Земята. Подобна е картината и в част от градинките на центъра на Велинград, откъдето са откраднати доста от засадените теменужки.


ГЕРГЬОВДЕН С издигане на българското знаме в 11 часа пред общината ще започнат честванията по случай 6 май във Велинград. Паметта на загиналите български воини ще бъде почетена пред паметника в кв. Лъджене, след което празникът ще продължи в кв. Чепино с концерт на Клептуза с участието на самодейците от чиатлище “Св.св. Кирил и Методий”. В църквата “Свети Георги” в чест на храмовия празник ще бъде раздаден курбан за здраве. Курбани по случай Гергьовден по традиция ще бъдат направени в църквата на Острец и в параклиса на Гергевана, които също носят името “Св. Георги”. В Ракитово общината организира честване на празника с участието на Градския духов оркестър.

9 МАЙ С поднасяне на цветя пред двата паметника в центъра на кв. Лъджене общината ще отбележи 9 май - Ден на Европа и на победата над хитлеризма във Втората световна война. Празничен концерт ще изнесе сдружение “Славяне”.

БЕЗОПАСНОСТ Общината постави нови пътни знаци в близост до училища, детски градини и места, където преминават деца. Целта е да се заостри вниманието на шофьорите и да се защити безопасността на децата.

ПОРЪЧКА Софийската фирма ЕТ “Кали - Калина Софиянска” получи обществената поръчка за авторски надзор на ремонта на читалище “Будилник” в Ракитово и читалище “Св. св. Кирил и Методий” в Дорково. Общината сключи поръчката по процедура “договаряне без обявление”, тъй като фирмата е автор на работния проект. Прогнозната стойност на поръчката е около 8000 лева.

“ЕВРИДИКА” Групата за стари градски песни “Евридика” към читалище “Просвета 1919” в Костандово взе участие във фестивала на възрожденската и патриотична песен “Топчето пукна” в Клисура. В програмата си дамите от “Евридика” включиха и авторската песен на ръководителя на групата Никола Янев-Чоли Усмихнат е Балкана” по текст на Николай Гигов. За четвъртото си поредно участие групата получи грамота и плакет.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води