Велинград - online - “Караоке” отново сред най-добрите в България 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Караоке” отново сред най-добрите в България
Публикувано 2015-05-12 08:56:13 от Темпо

От 1 до 3 май 2015 г. в слънчевия пролетен Хисаря се проведе III Национален младежки конкурс за популярна песен “Петнадесет лалета”. Читалище “Иван Вазов“ се превърна в детски дворец на музикалното изкуство, приютявайки около 500 момичета и момчета на възраст между 4 и 18 години.

Фестивалът има две направления: “С песните на Мими и Развигор“, където едната от песните на участниците трябва да бъде създадена от Развигор Попов или изпята от Мими Иванова и “15 лалета“, в която задължително е едното от изпълненията да бъде на български език, а другата песен по избор.
Три дни гласовити момчета и момичета от различни възрастови групи имаха възможност да покажат дарбите си и да се борят за призовите места. Начело на журито е примата на българската естрада Мими Иванова, която е родом от Хисаря. Патрон на конкурса е вицепрезидентът Маргарита Попова, която за първа година не успя да присъства на събитието, но изпрати поздравителен адрес към участниците и организаторите. Организатори на събитието са Сдружение “Петнадесет лалета” и Община Хисаря. Престижното жури оценяваше изявите на участниците в следния състав: председател Мими Иванова и членове: Развигор Попов, Мая Райкова - Българско национална радио, Антония Маркова - победител в “Гласът на България”, доц. Червенакова - преподавател в ПУ и диригент на Пловдивската филхармония.
В категория “15 лалета“ възпитаниците на Юлиана Ковачева спечелиха 4 отличия, въпреки многобройната конкуренция:
Груповото изпълнение на Лилия Радойчева, Теодора Райнова, Пагане Петрова и Ани Ушева във втора възрастова група и песните “Ла бамба“ и “Дайте шанс на песента“ бе оценено от журито със сребърен медал и купа.
Дуетът Лилия Радойчева и Теодора Райнова извоюваха още един сребърен медал и почетното второ място в своята втора възрастова група.
Сонай Юсеин и Иванка Средкова с чувствените си изпълнения спечелиха третия сребърен медал в настоящия фестивал за ВГ “Караоке“.
Квартет “Paradise” (на снимката) - Диана Чолакова, Сонай Юсеин, Иванка Средкова, Наташа Златева бяха непобедими в четвърта възрастова група и получиха купата и първа награда.
Индивидуална специална награда от създателката на престижният фестивал ”Сезони” в Бургас Кина Петрова получи Сонай Юсеин за своето индивидуално изпълнение.
Квартет “Paradise”получи и специалната награда от спонсора фирма “Деликатес Житница” - грамота и една пълна кошница с нейните продукти. Спечелените награди на този престижен музикален форум са гордост както за талантите, така и ръководителката. Те ще продължат да работят все така упорито за спечелване на все повече публика, ценител на красивата българска музика, но и за спечелването на повече купи и медали от следващите фестивали. Велинград може да се гордее с тях!
Юлиана Ковачева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води