Велинград - online - ПОЩА Да се събудим 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПОЩА Да се събудим
Публикувано 2015-05-12 09:13:13 от Темпо

На 3 май 2015 г. се навършиха 71 години от убийството на Вела Пеева в местността “Бялата скала”, недалеч от хижа “Кладова”. До лобното й място да се поклонят в този ден стигнаха двама туристи от ТД “Юндола” преминали по маршрут: местност “Ачовица” - заслон “Драгиче” - скала “Печенег” - хижа “Кладова” - лобното място на Вела и четирима ентусиасти с водач Иван Семерджиев откъм изворите на Самоводица.

Възпоменателните плочи бяха почистени от клони и шума, подменена бе счупената снимка на Вела и до избелелия трикольор поставени свежи цветя.
Нямаше слова и речи, само мълчание, разкъсано от няколко изстрела! Толкова! И какво ли повече би могло да се направи - тук горе гората още спи в ледената прегръдка на нестопените преспи сняг, гражданството и обществените организации ги няма, общинското управление мълчи. Е, денят е отбелязан пред гроба на Вела в местността “Казармата” , но кога ще се събудим за нещо повече или ще се посещават само природни и исторически обекти, достъпни с автомобил и битката ще е само за собственост на хижите и за шефските места в общинските предприятия? Кога ще се възстанови пътеката от хижа “Кладова” до лобното място с мостчетата, заслоните и чешмите? Кога ще се премахне, ако не да се възстанови, падналата ограда около историческото място? КОЙ и КОГА? Кога ще се събудим?
Туристи от ТД “Юндола”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води