Велинград - online - Община Велинград в подкрепа на кампанията “Да изчистим България заедно” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Община Велинград в подкрепа на кампанията “Да изчистим България заедно”
Публикувано 2015-05-12 09:14:07 от Темпо

Уважаеми съграждани,
Община Велинград е създала организация за провеждане на 5 еднодневни акции за почистване в периода 10 май, 17 май, 31 май, 7 юни и 27 юни 2015 г. в подкрепа на инициативата на БТВ “Да изчистим България заедно”, целта на която е България да стане по-чиста, по-уютна и по-зелена.

Водени от тази идея, Община Велинград се включва в кампанията и ще бъде неин организатор на местно ниво. Във връзка с това ви призоваваме и Вие да станете част от инициативата, като се включите в организираните 5 еднодневни акции за почистване на най-уязвимите зони - градска среда, места за отдих и спорт, детски площадки, природни паркове и защитени територии, речни корита от 10 часа на посочените дати (списък с местата за почистване е публикуван на сайта на общината - бел.ред.).
Почистването на всички замърсени терени и райони се извършва на доброволни начала от гражданите на община Велинград. Общината ще осигури найлонови чували и ръкавици на доброволците, които желаят да се включат в инициативата. Чувалите се получават от 10 до 16 часа в стая № 13, първи етаж на новата сграда на община Велингтрад. При получаването им е задължително да се посочи района, в който ще се извърши почистването, за да може след това фирмата по чистота да извози всички отпадъци на градското депо.
Всички граждани, които не са получили чували и ръкавици, ще могат са почистват и събират отпадъци на купчинки, като след това се обадят на тел. 0878 932 068 за изпращане на бордова кола за вдигане и транспортиране на събраните отпадъци до градско депо. Събраните отпадъци в чувалите по възможност да се завържат с цел предотвратяване на повторното им разпиляване. Чувалите с отпадъците трябва да се поставят до контейнерите за отпадъци.
Ако ние не се погрижим за нашата природа и мястото, където живеем, няма кой да го направи. Да почистим и съберем разпилените от нас отпадъци по районите и парковете на Велинград. Да мислиш за околната среда означава да мислиш за себе си. Нека заедно превърнем Велинград в едно по-чисто и уютно място за живеен и за приятна почивка и отдих на нашите гости.
Иван Лебанов, Кмет на Община Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България